Președintele rus Vladimir Putin nu-l va felicita oficial pe președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski după victoria clară obținută în weekend în alegeri,a transmis luni Kremlinul potrivit Moscow Times.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

Este ”prea devreme” să se discute despre felicitarea lui Zelenski sau să se dea declarații despre cooperarea cu Ucraina, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, adăugând că Rusia îl va judeca pe președintele ales doar funcție de acțiunile sale.

Peskov a declarat că, deși Rusia respectă alegerile din Ucraina, încă nu acceptă legitimitatea lor din cauză că Ucraina le interzice cetățenilor săi care locuiesc în Rusia să voteze:

”Respectăm alegerile ucrainene, cu atât mai mult cu cât rezultatul a fost foarte clar. Dar legitimitatea acestor alegeri ridică unele întrebări dacă ținem cont de faptul că 3,5 milioane de oameni nu au putut vota”.

Zelenski a fost felicitat de o serie de înalți oficiali precum Donald Trump, Emmanuel Macron, Donald Tusk sau Jeremy Hunt. ”Vom continua să sprijinim eforturile Ucrainei de restabilire a integrității teritoriale și combatere a agresiunii rusești”, a spus Trump. Printre cei care au transmis un mesaj președintelui nou ales se află și Klaus Iohannis.