Un inginer de la Exploatarea Minieră Roșia, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, județul Gorj, a fost atacat, de mai multe persoane pe care le-a surprins la furat de traverse metalice din carieră. Agresorii se află, luni, la audieri, transmite corespondentul Mediafax.

Complexul Energetic OlteniaFoto: AGERPRES

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Gorj, Miruna Prejbeanu, bărbatul de 44 de ani, din comuna Fărcășești, inginer la Exploatarea Minieră Roșia, a fost transportat la spital, duminică, după fost lovit de hoții pe care i-a prins în timp ce furau traverse metalice.

„Polițiști din cadrul Poliţiei orașului Rovinari au fost sesizaţi prin apelul 112 cu privire la faptul că un angajat din cadrul E.M. Roșia, de 44 de ani, din Fărcășești, ar fi surprins mai multe persoane care transportau într-un atelaj hipo traverse metalice, iar când ar fi încercat să le oprească, acestea ar fi devenit violente, lovindu-l cu un corp dur în zona capului și a corpului. Totodată, bărbații ar fi lovit cu huluba atelajului partea stânga spate a unui autoturism, producând avarierea ușoară a acestuia”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Sursa citată a precizat că agresorii au abandonat cele patru traverse metalice, în lungime de aproximativ șase metri, care ar fi fost sustrase din zona unei benzi transportoare din cariera de la Roșia și au fugit.

Un echipaj de ambulanță a transportat victima care i-a surprins pe hoți la furat, la spital.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe, distrugere și furt calificat, iar cei trei bărbați, bănuiți de agresiune, sunt audiați, luni, la sediul IPJ Gorj.