Sute de bicicliști au participat, sâmbătă, în București, la un marș de protest față de administrația Gabrielei Firea, pe care o face vinovată că nu asigură benzi dedicate lor, că nu are o viziune pentru creșterea calității vieții și că încurajează transportul motorizat ”în timp ce orașul este cea mai poluată capitală europeană”.

marsul biciclistilorFoto: Captura video

Aceștia s-au adunat la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău, iar la 15.30 au plecat în marș pe traseul: bulevardul Mareşal Constantin Prezan - Arcul de Triumf - şoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff - Piaţa Victoriei - şoseaua Nicolae Titulescu - Pasajul Basarab ş Şoseaua Grozăveşti - întoarcere la Intrarea Grozăveşti - şoseaua Grozăveşti - Pasajul Basarab - şoseaua Nicolae Titulescu - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - bulevardul Regina Elisabeta - şoseaua Schitu Măgureanu - Pod Izvor - Splaiul Independenţei - şoseaua Libertăţii - şoseaua Naţiunile Unite - strada Izvor - Calea 13 Septembrie - şoseaua Libertăţii - şoseaua Unirii - şoseaua Dimitrie Cantemir - Parcul Tineretului.

Foto: Claudia Serbanuta Facebook

Bicicliștii au fost însoțiți pe traseu de mașini și motociclete ale polițiștilor.

Organizatorii (OPTAR) precizează că problema numărul unu a oraşului este traficul.

"Experţi din mai multe ţări au studiat problema în perioada 2014 - 2016 şi au propus soluţiile în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti - Ilfov. Toate administraţiile din Ilfov şi Primăria Capitalei au acceptat aceste soluţii şi din aprilie 2017 documentul a devenit obligatoriu de implementat. În aprilie 2019 s-a încheiat termenul până când măsurile urgente ar fi trebuit implementate. (...) Totuşi, cu toate că nu a realizat nimic din ce era urgent în privinţa mobilităţii, Gabriela Firea nu are nicio jenă să asocieze ideile sale aberante, cum ar fi pasarelele pietonale, 'tramvaiul zburător' sau canalul Dunăre - Bucureşti, cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă", se mai arată în comunicat.

OPTAR este o asociaţie care susţine dezvoltarea mobilităţii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetăţeni, indiferent cum aleg să se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.