O elevă în clasa a V-a la Școala ”Vasile Lucaciu” din Carei a fost umilită de către dirigintă în fața întregii clase pentru că a venit cu părul vopsit la școală. Diriginta s-ar fi supărat pe fetița în vârstă de 11 ani pentru că și-ar fi schimbat culoarea părului și astfel ar fi făcut un act de indisciplină.

Eleva tunsaFoto: Captura YouTube

”Priviți și voi cum a fost umilită pe data de 11.04.2019 această fetiță dintr-o școală gimnazială din județul Satu Mare, orașul Carei. Această elevă și-a decolorat părul, iar diriginta nemulțumită de această faptă i-a dat foarfeca în mână și a obligat-o să se tundă în fața clasei, umilind-o în ultimul hal. Fata, cu rușine și lacrimi de durere în ochi, se ascunde de colegii de școală purtând șapcă și capișon non-stop. Fapta elevei se putea rezolva și în alt mod, nu cum a procedat diriginta ei, care normal trebuia să îi fie un al doilea părinte”, a spus un părinte pentru PresaSM.

“După-masă, la ultima oră, a intrat în clasă foarte tulburată,” povestește eleva. Cu forfeca pusă pe masă, diriginta i-a spus să facă ce vrea cu ea. “Eu credeam că se referă să-mi tai părul. Am apucat să-mi tai din păr un pic și o colegă de-a mea a spus că ea știe să tundă și doamna dirigintă a spus că o lasă pe ea:“Atunci hai fă tu așa!, a povestit eleva.

Mama fetei spune că a aflat despre ce i s-a întâmplat fiicei de la o prietenă, care avea fetița în aceeași clasă. Sunată, diriginta a recunoscut că a greșit, dar nu și-a cerut scuze, nici de la părinți, nici de la eleva umilită în fața clasei.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz și Inspectoratul s-a autosesizat. în acest caz.