Premierul Viorica Dăncilă a avut marți o convorbire telefonică cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu. Potrivit unui comunicat al Executivului, cei doi au discutat despre "organizarea, în cursul acestui an, a următoarei reuniuni a Ședinței Comune de Guvern (G2G)".

Viorica Dancila si Benjamin NetanyahuFoto: Guvern

Acțiunea "va reconfirma atât angajamentul politic al celor două Executive de a dezvolta și diversifica acțiunile de cooperare, cât și caracterul special al relației bilaterale. De asemenea, consultările interguvernamentale vor reprezenta un prilej pentru discutarea de proiecte comune în domenii legate de cooperarea sectorială", se arată în comunicat.

De când este premier, Viorica Dăncilă a avut mai multe discuții și întâlniri cu Benjamin Netanyahu, unele dintre ele controversate.

Ultima oară, pe 24 martie, Benjamin Netanyahu a felicitat-o pe Viorica Dăncilă pentru continuarea procedurilor în scopul mutării sediului Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, transmite Mediafax.

"O felicit pe prietena mea Viorica Dăncilă, premierul României, în legătură cu anunţul făcut la AIPAC (Comitetul pentru Afaceri Publice Americano-Israelian) că va acţiona în sensul finalizării procedurilor necesare pentru a deschide Ambasada României la Ierusalim", a transmis Benjamin Netanyahu pe contul de Twitter al Biroului prim-ministrului Israelului.