Ministrul britanic pentru Brexit, Steve Barclay, a precizat, miercuri, că nu este de acord ca ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană să fie amânată cu un an, dar a comentat că ar fi de acord cu o amânare flexibilă a Brexit-ului.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu aș fi de acord cu o amânare de maximum un an. Nu vreau să văd o extindere de lungă durată”, a spus Steve Barclay,la radio BBC, potrivit Reuters.

El a completat însă că cheia întregii povești este ca Marea Britanie să poată părăsi UE de îndată ce Parlamentul aprobă divorțul.

Precizarea vine în contextul în care miercuri seara liderii UE se vor reuni într-un summit european extraordinar în încercarea de a găsi o nouă soluție la criza Brexit.

În ajunul reuniunii, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a transmis o scrisoare liderilor europeni în care propune o extindere flexibilă, dar nu mai mare de un an, astfel încât Marea Britanie să se poată retrage de îndată ce va ratifica acordul de retragere. Tusk a propus și un set de condiții pentru un astfel de scenariu, principala fiind aceea de a nu redeschide negocierile privind acordul.

Premierul britanic Theresa May a cerut o amânare până la data de 30 iunie.