Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a afirmat că nu va mai pronunța niciodată numele autorului atacului de la Christchurch, pentru că unul dintre obiectivele acestuia a fost tocmai acela de a obține notorietate.

HotNews.roFoto: Hotnews

”A urmărit multe lucruri prin actul său de teroare, dar unul dintre ele a fost notorietatea. Tocmai de aceea nu mă veți auzi niciodată pronunțând numele lui”, a spus premierul Ardern, într-un discurs susținut în Parlament, relatează BBC News.

”Vă implor, evocați numele celor pe care i-am pierdut (în atentat- n.red) și nu pe cel al bărbatului care i-a ucis. Este un terorist, un criminal și un extremist”, le-a mai spus ea parlamentarilor.

Premierul a făcut apel și la platformele social media să ia mai multe măsuri pentru combaterea terorismului.

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, declara luni că guvernul este complet unit pentru a reforma legislația privind armele după atacul terorist din Christchurch în care 50 de persoane au murit, dar deocamdată nu sunt propuneri concrete, acestea urmând să vină până la sfârșitul săptămânii.

Vinerea trecută, Noua Zeelandă a fost zguduită de atacul comis la două moschei, nu mai puțin de 50 de oameni pierzându-și viața în cel mai sângeros atentat. Autorul atacului, australianul Brenton Tarrant, 28 de ani, a avut legături cu grupurile de extremă-dreapta. El a fost pus sub acuzare pentru uciderea celor 50 de oameni.