Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a vizitat luni sediul CIA, în cadrul turneului pe care îl efectuează în SUA, într-o mișcare neobișnuită pentru un șef de stat străin.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oprirea la sediul central al serviciului secret american nu figura pe agenda oficială a primei sale vizite la Washington, scrie Reuters.

Vizita sa la Washington subliniază poziția sa favorabilă influenței americane în America Latină, în contrapondere la ceea ce el numește amenințarea comunistă la adresa democrației - o temă pe care a abordat-o la întâlnirea informală de sâmbătă seara, cu miniștrii.

Consilierii prezidențiali, inclusiv purtătorul său de cuvânt, au precizat că prima parte a vizitei de luni are un caracter privat, însă fiul său, parlamentarul Eduardo Bolsonaro, a dezvăluit informația privind descinderea la sediul CIA pe twitter.

”Mergem acum împreună cu președintele și miniștrii la CIA, unul dintre cele mai respectate servicii secrete. va fi o ocazie excelentă pentru a discuta subiecte ce țin de politica internațională din regiune cu experți și tehnicieni de cel ma înalt nivel”, a scris Eduardo Bolsonaro, pe rețeaua socială.