Ministrul Cercetării Nicolae Hurduc - care încă de la instalarea în funcție a stârnit nemulțumirea oamenilor de știință după ce a declarat că nu crede că omul se trage din maimuță și preferă o teorie a universurilor paralele - le-a vorbit jurnaliștilor, marți, la Bruxelles, în franceză, explicând că a ales limba franceză pentru că "este limba iubirii".

HotNews.roFoto: Hotnews

Miniştrii Cercetării din statele membre ale Uniunii Europene s-au reunit, marţi, la Bruxelles, în cadrul Consiliului de Competitivitate (COMPET), întâlnirea fiind prezidată de ministrul român al Cercetării, Nicolae Hurduc.

La sosirea la reuniune, Hurduc a făcut declarații în franceză, spunându-le jurnaliștilor că a ales această limbă pentru că este "limba iubirii".

"Nu am ales întâmplător limba franceză pentru declaraţii, pentru că vreau să va transmit două mesaje. Limba franceză este, aşa cum toată lumea ştie, limba iubirii şi nucleul Preşedinţiei noastre (n.r. - la Consiliul UE) este coeziunea. Deci, am ales să vorbesc în franceză pentru că vreau să subliniez că Preşedinţia română va trebui să fie foarte concentrată pe problemele de unitate ale Uniunii Europene, probleme de comunicare şi de coeziune, pentru că acesta este mijlocul de a avansa cât mai repede cel mai important program de cercetare, <>. Este un program foarte generos al Uniunii Europene, care poate pune împreună cercetătorii, reprezentanţii mediului universitar, reprezentanţii din industrie şi, în final, toţi cetăţenii Uniunii Europene, pentru că cercetarea este motorul principal al dezvoltării societăţii, iar dacă cercetarea merge bine, va fi mai bine pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene", a declarat ministrul Nicolae Hurduc.

El a făcut apoi acestă declarație și în limba română, reluând că "cercetarea este motorul principal al dezvoltării societăţii, iar dacă cercetarea merge bine, toate lucrurile merg bine și atunci toți avem de câștigat".

Încă de la instalarea în funcție, în toamna anului trecut, Nicolae Hurduc a stârnit nemulțumirea oamenilor de știință, după ce a declarat că teoria lui Darwin are nişte probleme.De asemenea, ministrul mai spunea spus că teoria universurilor paralele este o teorie care are baze ştiinţifice: ”În ce priveşte teoria universurilor paralele, e o teorie cu modele matematice care are în spate fizicieni de marcă precum Stephen Hawking. Sunt nişte teorii mai noi, pe care lumea nu le ştie şi atunci le interpretează în funcţie de nivelul de înţelegere al fiecăruia. Dar vreau să spun că ceea ce am afirmat are baze ştiinţifice“.

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Hurduc, despre teoria evoluționismului: "Faptul că ADN-ul nostru este apropiat de ADN-ul altor supravieţuitoare de pe pământ nu înseamnă că avem o origine comună neapărat"