Rata globală a sinuciderilor a scăzut cu o treime din 1990, potrivit unei analize amănunțite care evidențiază diferențele profunde existente între numărul de bărbați și femei care aleg să își pună capăt vieții, informează The Guardian.

SinucideriFoto: Shutterstock

Rezultatele publicate în revista BMJ arată că 817 000 de persoane s-au sinucis în 2016, cu 6.7% mai multe cazuri decât în 1990.

Cu toate acestea, având în vedere că populația a crescut în ultimele trei decenii, echipa de la Global Burden Disease- un proiect care analizează cauzele morții în fiecare țară- a descopit că rata sinuciderilor ajustată la vârstă și la mărimea populației a scăzut de la 16.6 la 11.2 cazuri de sinucidere la 100 000 de persoane.

,,Sinuciderea este considerată o cauză a morți care poate fi prevenită și acest studiu arată că ar trebui să ne continuăm eforturile în direcția prevenției”, susține Heather Orpana, colaboratoare al studiului.

Organizația Mondială a Sănătății cataloghează sinuciderea ca fiind o problemă de sănătate publică și estimează că cel puțin 800 000 de persoane aleg să își pună capăt vieții în fiecare an.