Ministrul Justiției Tudorel Toader va face declarații de presă la ora 17.00, potrivit Digi 24. Declarațiile ar urma să fie susținute după întâlnirea pe care acesta o va avea, în jurul prânzului, cu premierul Viorica Dăncilă, pe tema recursului compensatoriu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Guvernului să facă o analiză profundă a situației și să vină urgent cu soluții astfel încât cetățenii să nu se teamă pentru siguranța lor.

”Trebuie să spun foarte clar și răspicat: siguranța cetățenilor români nu este negociabilă. Trebuie să tragem concluzii și să venim cu măsuri care permit omului să stea liniștit și să nu se teamă că un delincvent vine peste el acasă. (...) Se caută un vinovat pentru această lege. Vă spun clar - nu aceasta este soluția, căutarea vinovățiilor în alte guverne sau majorități. Solicit guvernului să facă într-un timp scurt o analiză profundă și să vină cu soluții. Aceste soluții trebuie să vină de la guvern, de la Ministerul Justiției, se poate intra în procedură în Parlament”, a spus șeful statului.