Virusul pestei porcine africane a fost confirmat, vineri seara, în cazul unui mistreț de pe un fond de vânătoare din Brăila. Zona afectată care a fost instituită în jurul focarului cuprinde și o localitate din Buzău, transmite corespondentul Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Prefecturii Buzău, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău a fost notificată de DSVSA Brăila cu privire la faptul că virusul pestei porcine africane a fost confirmat în cazul unui mistreț recoltat pe Fondul de Vânătoare 24 Ibrianu aparținând AJVPS Brăila.

“Conform hârții întocmite de sanitar-veterinarii brăileni, în zona afectată de 13 km instituită în jurul focarului intră și comuna buzoiană Balta Albă. Zona afectată este formată dintr-o zonă infectată (de 8 km) și o zonă tampon (de 5 km)”, arată sursa citată.

În Buzău, în Balta Albă, sat Amara, mai sunt active două focare, unde acum o săptămână au fost introduși porci-santinelă. Dacă nu apar alte confirmări de pestă porcină africană, aceste focare vor fi stinse la sfârșitul lui ianuarie 2019.