Printre sutele de participanți de la recepția oferită de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională, la Palatul Cotroceni, s-au aflat vineri seară premierul Viorica Dăncilă, care a și anunțat că va onora invitația, dar și șapte miniștri din Cabinetul său, cum ar fi Eugen Teodorovici sau Ecaterina Andronescu, scrie Mediafax.

Receptie de Ziua Nationala la CotroceniFoto: Presidency.ro

Printre participanți, din arcul puterii, au fost prezenți: premierul Viorica Dăncilă, ministrul Educației- Ecaterina Andronescu, ministrul Finanțelor - Eugen Teodorovici, ministrul Turismului - Bogdan Trif, ministrul Agriculturii- Petre Daea, ministrul de Externe - Teodor Meleșcanu, ministrul Comunicațiilor - Alexandru Petrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene - George Ciamba, dar și Secretarul General al Guvernului - Toni Greblă și primarul Daniel Florea.

De altfel, unul dintre miniștrii participanți, Eugen Teodorivici, a fost recent criticat de președintele Klaus Iohannis cu privire la declarațiile sale legate de restricționarea muncii în statele UE.

Din partea PNL au mers la recepția de la Cotroceni: președintele PNL, Ludovic Orban, Alina Gorgiu, Raluca Turcan, Daniel Fenechiu.

La recepția s-a aflat și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, dar și foștii președinți ai României: Traian Băsescu și Emil Constantinescu.

Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale și Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, au participat la recepție, iar printre politicieni au mai fost prezenți: Siegfried Mureşan, Cristian Bușoi, Nicușor Dan.

Printre marii absenți s-au numărat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cei doi politicieni anunțând, de altfel, că nu vor onora invitațiile.