Directorii companiilor municipale iau în calcul să îi dea în judecată pe cei care le denigrează, inclusiv pe politicieni, și au contactat deja o casă de avocatură, a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Ea susține că toate companiile municipale îşi desfăşoară activitatea în continuare, nefiind nici radiate de la Registrul Comerţului, nici suspendate, nici declarate ilegale și este "doar un moment neplăcut din punct de vedere politic şi mediatic".

Gabriela FireaFoto: PMB

"Am discutat cu directorii acestor companii, avem şi astăzi o întâlnire şi ei deja studiază posibilitatea şi, de asemenea, au contractat şi o casă de avocatură pentru a-i da în judecată pe toţi cei care denigrează companiile municipale, inclusiv pe liderii politici", a afirmat Gabriela Firea, argumentând că în codul comercial sunt prevederi exprese în ceea ce priveşte valoarea brand-ului unei companii și apărarea reputaţiei.

Potrivit Gabrielei Firea, companiile municipale au în derulare contracte interne şi externe, au angajaţi şi proiecte şi, "văzând cât sunt de defăimate într-o parte a presei, prin preluarea declaraţiilor nefundamentate juridic ale reprezentanţilor opoziţiei din Consiliul General, practic sunt afectate ca şi brand".

Firea a mai spus că toate companiile municipale îşi desfăşoară activitatea în continuare, nefiind nici radiate de la Registrul Comerţului, nici suspendate și nici declarate ilegale.

"A fost vorba doar despre o discuţie în justiţie cu privire la numărul de voturi necesar la momentul adoptării intenţiei iniţiale de a se constitui aceste companii. Nicăieri în România votul pentru buget nu se dă în majoritate calificată de două treimi, nici în Parlament, nici în privinţa înfiinţării companiilor naţionale, nici a societăţilor altor municipii. Votul a fost de fiecare dată de jumătate plus unu. Constat faptul că în Bucureşti avem o noutate. Ţin să subliniez faptul că noi am câştigat 28 de procese cu USR şi PNL, cu siguranţă îl vom câştiga şi pe acesta, pentru că justeţea faptelor noastre este dovedită şi o vom susţine în continuare", a susținut primarul Capitalei, citat de Agerpres.

Firea a mai susținut că este "doar un moment neplăcut din punct de vedere politic şi mediatic", speculat de opoziţia din CGMB formată din PNL şi USR: "Cu siguranţă vom depăşi această perioadă ceva mai neplăcută, în primul rând, pentru reputaţia companiilor".

Potrivit primarului general, companiile municipale nu au cum să fie desfiinţate, nici cele din ţară, ea considerând că a avut loc cel mai probabil o inducere în eroare a instanţei, pentru că s-a comunicat că au fost transferate bunuri de patrimoniu către aceste companii.

"Procesele deschise de PNL şi USR vor dura vreo 10 ani. Vom fi mult mai bătrâni când vor trebui să constate că au deschis şampania mult prea devreme, că s-au bucurat prea devreme şi neîntemeiat. Este trist că politica se face astfel, pe viaţa bucureştenilor. (...) Nu mai doresc (cei din Opoziţie - n.r.) să avem transport public în Bucureşti? Nu toţi bucureştenii merg cu Jeep-ul la serviciu. Sunt convinsă că instanţa a fost indusă în eroare, subliniindu-se că aceste companii au primit patrimoniu. Nu au primit niciun fel de patrimoniu. (...) Prin urmare, neprimind decât bani, bugetul se votează întotdeauna cu jumătate plus unu", a adăugat Firea.