Un tânăr de 20 de ani, băut, a înjunghiat un bărbat cu care se întâlnise pentru a-i vinde mașina, la Brăila, după care i-a furat autoturismul şi a urmat o cursă nebună pe centura oraşului, unde a lovit violent doi trecători, apoi a intrat într-un grup de oameni în parcarea unui mall. În total, au fost rănite zece persoane, bărbatul înjunghiat fiind în stare critică la spital.

Atacatorul din BrailaFoto: Captura video

Incidentul a avut loc duminică după-amiază la Brăila, când Marius Valentin Parfenie, de 20 de ani, s-a întâlnit cu un bărbat care dăduse un anunț pe un site pentru a-și vinde mașina. În timp ce făceau proba mașinii, tânărul, care era băut şi posibil și sub influenţa drogurilor, l-a înjunghiat pe proprietarul autoturismului, l-a dat jos şi a pornit cu mașina pe centura orașului.

În apropierea Grădinii Zoologice, tânărul a intrat într-un grup de pietoni, rănind doi oameni. El a ajuns în parcarea mall-ului din Brăila, unde a cu mașina în mulțime şi a rănit şapte persoane, între care doi copii de 11 şi 13 ani. Tânărul a încercat să intre cu maşina în mall, dar s-a oprit în stâlpii de beton de la intrarea în centrul comercial, autoturismul oprindu-se în uşile de la intrarea în mall. Tânărul a fost scos din mașină de mai mulți oameni.

CITEȘTE ȘI: VIDEO ​UPDATE Zece persoane, dintre care doi copii, au fost rănite în urma unui atac la Brăila. Bărbatul înjunghiat a fost operat și este stabil

Potrivit înregistrărilor video de la fața locului, după ce a fost scos din mașina cu care a intrat în mallul din Brăila, el a strigat: ”Trebuie să curgă sânge pentru țara asta".

Tânărul se afla sub influența băuturilor alcoolice, potrivit testului cu aparatul etilotest al polițiștilor. Avea 0,37 mg/l alcool în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice pentru a se stabili dacă se afla și sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, el avea permis de conducere din luna februarie. Parfenie a fost reținut pentru 24 de ore, iar luni va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Anul trecut, el a fost condamnat la măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni pentru comiterea în cursul anului 2015 a infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

CITEȘTE ȘI: Atacatorul din Brăila este recidivist. Acum trei ani a bătut cu ranga, alături de tatăl său, un alt bărbat

Bărbatul înjungiat de tânăr a ajuns la spital cu două plăgi înjunghiate la torace și abdomen, a fost operat și este în stare gravă, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență din Brăila, Alina Neacșu.