CCR a respins, în ședința de miercuri, cele patru contestații legate de procedura pentru organizarea și desfășurarea referendumului național pentru redefinirea familiei în Constituție ca fiind căsătoria „dintre un bărbat și o femeie”, din 6 și 7 octombrie, potrivit unor surse juridice, relatează Mediafax.

VotareFoto: Agerpres

Curtea Constituțională a avut în dezbatere, miercuri, trei constestații privind respectarea procedurii de organizare şi desfăşurare a referendumului depuse de avocatul Sever Alexandru Sbârnă și una formulată de Liliana-Elena Nedelea.

O decizie privind validarea rezultatului referendumului va fi luată în ședința de joi a Curții Constituționale, a declarat, marți pentru MEDIAFAX, președintele instituției Valer Dorneanu.

Biroul Electoral Central a anunțat, pe 8 octombrie, rezultatele referendumului pentru familie, desfășurat pe 6 și 7 octombrie.

Pentru redefinirea familiei au votat 91,56%, iar împotrivă 6,47% din cei prezenți la urne. Un procent de 21,10% de persoane s-au prezentat la urne, însemnând 3.857.308 din cei 18.279.011 de alegători. Astfel, pragul legal de prezență de 30% necesară validării referendumului nu a fost atins.