Ministerul Afacerilor Externe informează că în Grecia este în vigoare, duminică, un cod roşu de vreme nefavorabilă, fiind închise mai multe drumuri naţionale şi fiind afectate cursele de pe Aeroportul Internaţional "Eleftherios Venizelos" din Atena.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat MAE citat de Agerpres, Secretariatul General de Protecţie Civilă din Republica Elenă a emis o atenționare în legătură cu continuarea înrăutăţirii vremii - cod roşu, regiunile cele mai afectate fiind Peloponez, Insulele Ionice şi, în special, Attica (ploi şi furtuni cu vânt la rafală de până la 9-10 Beaufort şi posibile inundaţii).

Autorităţile elene au anunţat închiderea următoarelor drumuri naţionale: Athens-Korinthos (în apropiere de Kinetta); Korinthos-Kalamata; Elefsina-Thiva; Argos-Nafplio; Karaiskakis (în regiunea Pireu). De asemenea, Aeroportul Internaţional 'Eleftherios Venizelos' din Atena înregistrează întârzieri ale curselor aeriene.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro,www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precizează comunicatul citat. Detalii despre evoluţia vremii se pot obţine accesând http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html şi http://www.hnms.gr/emy/en/index_html.

Ciclonul mediteranean Zorba a lovit Peloponezul sâmbătă dimineața, cu ploi torențiale și valuri care s-au abătut asupra orașelor de pe litoral, precum Methoni, Finikounda, Koroni și Kalamata, viteza vântului ajungând până la 90 km/ h.