Două avioane militare nigeriene au fost implicate într-un accident în timpul repetițiilor pentru un spectacol aviatic, au transmis vineri reprezentanții forțelor aeriene din Nigeria, iar unul dintre piloți a murit, informează Reuters, citând un purtător de cuvânt al forțelor aeriene.

Avioane NigeriaFoto: Hotnews

Martorii oculari relatează că au văzut cum aripile celor două avioane se ciocnesc în zbor, cel puțin unul dintre avioane prăbușindu-se pe unul dintre dealurile din apropiere.

Inițial, autoritățile anunțaseră că nicio persoană nu a fost rănită, relatează Reuters.

”Confirmăm un incident aviatic în care au fost implicate două aeronave ale Forțelor Aeriene Nigeriene. Incidentul a avut loc în timpul repetițiilor pentru Ziua Independenței. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită”, a declarat Ibikunle Daramola, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene.

Mai mulți martori au raportat ciocnirea celor două avioane deasupra capitalei Abuja. Cel puțin una dintre aeronave s-a prăbușit pe un deal din districtul Mpape.

Un alt martor, Fabian Iduh, a declarat că a văzut patru persoane parașutându-se din aeronave.

Cetățenii din Nigeria vor sărbători în data de 1 octombrie 58 de ani de la obținerea independenței față de Marea Britanie.