Ședința Biroului Permanent Național al PSD a început, luni, la Palatul Parlamentui, prima după ce în CExN al PSD a fost dat vot de încredere lui Liviu Dragnea, la aceasta participând și social-democrații care au inițiat și semnat declarația prin care au solicitat demisia lui Liviu Dragnea.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

Înaintea ședinței liderul PSD Liviu Dragnea, întrebat dacă urmează revocări, a spus că nu. ”Ce am avut de spus, am spus în CEx, eu nu mă schimb”, a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

La BPN al PSD participă premierul Viorica Dăncilă care este și președinte executiv al partidului, precum și ministrul de Interne, Carmen Dan. De asemenea, la ședință sunt prezenți și social-democrații care au inițiat și semnat declarația prin care au solicitat demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al partidului, cum ar fi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepremierul Paul Stănescu, primarul sectorului 3 Robert Negoiță sau secretarul general al PSD, Marian Neacșu.

O parte din contestatarii președintelui PSD, Liviu Dragnea, s-au reunit, luni, la Parlament, într-o ședință în format restrâns înainte de reuniunea Biroului Permanent Național al partidului, în timp ce Liviu Dragnea discută în biroul său cu o parte dintre susținătorii săi. Subiectul dezbaterii în ședința BPN al PSD de luni va fi referendumul pentru revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei, care se va desfășura pe 6 și 7 octombrie.

Vineri a avut loc Comitetul Executiv Național al PSD, în care s-a supus la vot continuitatea sprijinului oferit pentru președintele PSD, Liviu Dragnea. Doar opt social-democrați din CexN au votat împotriva susținerii lui Liviu Dragnea, în timp ce 56 au votat pentru susținere. Conducerea lărgită a PSD a dezbătut, vineri, "Declarația privind Starea Partidului Social Democrat", într-o ședință care a durat peste opt ore.