Două persoane au fost rănite în noaptea de joi până vineri după ce un individ a intrat intenționat într-un grup de persoane care stăteau pe terasa din fața unui bar din orașul francez Nîmes, relatează site-ul cotidianuluiLe Parisien, citat de Mediafax.

Incidentul s-a produs vineri în jurul ori locale 01.30 (ora României, 02.30). Cele două persoane au suferit răni în zona membrelor inferioare și au fost spitalizate, însă viața nu le este pusă în pericol de rănile suferite.

Șoferul a încercat să fugă de la locul faptei, însă a fost oprit de mai mulți martori oculari. Aflat într-o stare de "relativă confuzie mentală" în timpul arestării sale, omul a fost spitalizat, a declarat procurorul Eric Maurel.

Pe numele bărbatului a fost deschisă o anchetă pentru tentativă de omor. Mai mulţi martori oculari au declarat că l-au auzit pe șofer strigând "Allah akbar". Potrivit unei surse apropiate investigației, suspectul nu este cunoscut autorităților pentru fapte de radicalizare și ipoteza unui act terorist este momentan exclusă.