Emilian Ciolan (PSD), primarul comunei argeșene Dârmănești, a sărit la bătaie marți, în momentul în care câțiva membri USR au mers la primăria din localitate pentru a depune dosarele cu semnături pentru inițiativa "Fără penali în funcții publice". În imaginile video postate de USR pe Facebook, primarul PSD pare să îi lovească pe membrii USR, le adresează injurii și este deranjat că este filmat.

Primarul PSD Emilian CiolanFoto: Captura video

Membrii USR atacați de primarul din Dârmănești l-au reclamat pe acesta la poliție și intenționează să îl dea în judecată.

Reprezentanții Primăriei din Dârmănești au însă altă variantă, susținând că primarul ar fi fost lovit de doi membri USR: "Nu este adevărat că ar fi agresat primarul pe cineva. Primarul este dus la spital, l-au lovit cei doi, i-au dat cu telefonul în ochi. Este la spital, a venit salvarea. Nu știu cum s-a întâmplat, dar știu că e lovit la ochi, îi curgea sânge din ochi, i-a dat unul dintre ei cu telefonul în ochi. Am înțeles că ei au venit pentru niște validări, nu știu exact. Domnul primar este de la PSD. Unul din băieții aceia a dat în el. A venit Poliția", susține Aurel Bănică, referent în cadrul Primăriei Dârmănești, citat de Mediafax.

Pe 14 august, deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel a fost agresat de un polițist local în fața primăriei din Rădăuți, în timp ce strângea semnături pentru inițiativa "Fără penali în funcții publice".

Inițiativa cetățenească "Fără Penali în funcții publice" a adunat un milion de semnături, a anunțat în urmă cu o săptămână Uniunea Salvați România.