Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a declarat, dumnică, că până în prezent au fost strânse ”undeva la 340.000 de semnături”, din cele 500.000 necesare, în campania "Fără penali în funcţii publice", inițiativă care vrea să modifice Constituția României.

Dan Barna, presedintele USRFoto: Hotnews

"Acum (duminică - n.r.) suntem undeva la 340.000 de semnături. Mai avem nevoie în această ultimă lună de aproximativ 160.000 de semnături. Sunt optimist că le vom strânge, dar este şi regula pe judeţ", a declarat Dan Barna, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, şi datorită implicării în această campanie de strângere de semnături a unor actori consacraţi, "ritmul a crescut în ultimele două zile", fiind strânse în jur de 17.000 de semnături la nivel naţional.

Barna a menţionat că s-a depăşit pragul de 20.000 de semnături în Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj, Timiş, iar în alte cinci-şase judeţe probabil se va întâmpla acest lucru în următoarele două săptămâni.

"Rămân alte zece judeţe unde, în momentul de faţă, numărul este sub 10.000, unde e nevoie de acest efort susţinut", a spus liderul USR.

În ceea ce priveşte Alba, judeţ în care duminică Dan Barna a participat, la Alba Iulia, la strângerea de semnături, liderul USR şi-a exprimat încrederea că şi aici vor putea fi adunate 20.000 de semnături, deşi de la demararea campaniei, în urmă cu cinci luni, s-au strâns doar 3.500.

"E surprinzător de puţin pentru mine. Astăzi am reuşit să mai strângem peste 1.300 de semnături. Sper ca în această ultimă lună vom avea şi Alba printre judeţele cu 20.000 de semnături, pentru că e o miză de demnitate a unui judeţ care a dovedit în toată istoria României spirit civic şi rol întemeietor pentru România de astăzi", a afirmat Dan Barna.

Printre cei care au semnat duminică la Alba Iulia, în cortul amenajat în zona istorică a oraşului, lângă Sala Unirii, s-au aflat şi numeroşi turişti, dar şi o pereche de miri.

"Această campanie îşi propune să pună această regulă de bun simţ în Constituţia României: hoţii să nu te conducă atât timp cât, conform legilor statului, au această etichetă de infractori", a spus Dan Barna.