Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, și Andrei Năstase, candidatul Platformei Demnitate şi Adevăr, s-au clasat pe primele două locuri în cadrul alegerilor locale anticipate pentru Primăria Chișinăului ce au avut loc duminică, relatează Agora.md si report.md. După numărarea a 100% din procesele verbale, Ion Ceban a obținut 40.9% din voturi, iar Andrei Năstase 32.1%, cei doi urmând să se confrunte în turul doi al alegerilor pentru Primăria capitalei Republicii Moldova, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe locul trei s-a clasat Silvia Radu, candidat independent, obținând 17% din sufragii. Aceasta a fost urmată de Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unității Naționale, care a fost creditat de 4.5% dintre alegători.

După numărarea a 100% din procesele verbale, Ion Ceban a obținut 40.9% din voturi, iar Andrei Năstase 32.1%, cei doi urmând să se confrunte în turul doi al alegerilor pentru Primăria capitalei Republicii Moldova.

Pe locul trei s-a clasat Silvia Radu, candidat independent, obținând 17% din sufragii. Aceasta a fost urmată de Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unității Naționale, care a fost creditat de 4.5% dintre alegători.

”Am demonstrat că se poate. Lupta pentru schimbare continuă. Împreună cu dumneavoastră am reușit să dejucăm un scenariu pus la cale de acest regim. Avem o șansă de a reda Chișinăul oamenilor. Avem in față două săptămâni în care trebuie sa convingem majoriatatea locuitorilor Chișinăului că avem obligația să salvăm Capitala”, a declarat candidatul pro-european Andrei Năstase.

La alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău au participat 11 candidați: Ion Ceban (PSRM), Valeriu Munteanu (PL), Alexandr Roşco (Partidul „Casa Noastră-Moldova”), Alexandru Mâţu (partidul Ruso-Slavean din Moldova), Maxim Braila (Partidul Popular din R. Moldova), Andrei Năstase (PPDA), Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist), Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Constantin Codreanu (PUN), Alexandra Can (PNL) și Silvia Radu (candidat independent).

Prezența la vot în Chișinău a fost de 35.5%.

Potrivit legii, în cazul în care niciun candidat nu a obținut majoritatea voturilor în primul tur, se va organiza un al doilea tur peste 14 zile, la care vor participa primii doi candidați în ordinea numărului de voturi obținute.

În afară de Chișinău, au avut loc alegeri locale anticipate în alte șase localități, printre care și în municipiul Bălți, al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova.

În Bălți, Nicolai Grigorișin, candidatul Partidului Nostru, a reușit să câștige din primul tur, reușind să obțină 61% din voturi, arată cifrele publicate de Comisia Electorală Centrală.