Meteorologii au restrâns întinderea codului portocaliu de viscol și ninsori abundente la 11 județe, avertizarea fiind valabilă vineri până la ora 15.00.

Coduri galbene si portocaliu in jumatate de taraFoto: ANM

În cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei va continuă să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 50...60 km/h și temporar 65...70 km/h, viscolind și local troienind zăpadă și diminuand vizibilitatea.

De asemenea, potrivit unui cod galben valabil tot până la ora 15:00, în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Olteniei și local în nordul Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și de Curbură va continuă să ningă și să se depună strat nou de zăpadă.

Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind și spulberând zăpadă. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte, iar vântul va depăși 60-65 km/h, în special pe litoral.

De asemenea, vineri dimineață a fost emis alt cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată și vreme deosebit de rece, valabil între orele 15:00 și 20:00, în 13 județe din partea de est a țării.

În jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continuă, dar vor fi în diminuare că intensitate.

Vântul va mai avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45-55 km/h, temporar de peste 60 km/h în Bărăgan, viscolind și spulberând zăpadă și diminuand vizibilitatea.

În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte. Vremea va fi în continuare deosebit de rece, iar intensificarile vântului vor accentua senzația de frig.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (23/24 martie) în estul și în sud-estul țării, vor mai fi intensificări ale vântului, cu 35...45 km/h, spulberând zăpadă depusă, mai notează meteorologii.