Fost manager al Spitalului "Elias" din Bucuresti, declarat in stare de incompatibilitate

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 14 martie 2018, 15:16 Actualitate | Esenţial


Doina Ruxandra Dimulescu, fost manager al Spitalului Universitar de Urgenta "Elias" din Bucuresti, a fost declarata in stare de incompatibilitate, dupa ce a desfasurat, in acelasi timp, activitati medicale ca persoana fizica autorizata la Clinica Academica - S.C. Medical Prestige S.R.L. Bucuresti, anunta Agentia Nationala de Integritate.

Un alt fost manager, de aceasta data al Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad, judeᅢul Hunedoara, Ionel Circo, a fost si el declarat in stare de incompatiblitate de ANI, dupa ce a exercitat simultan si functia de medic specialist pneumolog in cadrul CMA Dr. Udrescu.

"Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare", precizeaza ANI, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Ce articol de lege sunt acuzati cei doi fost manageri ca au incalcat:
  • art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea 95/2006: "Funcᅢia de manager persoana fizica este incompatibila cu: a) exercitarea oricaror altor funcᅢii salarizate, nesalarizate sau/ᅡi indemnizate, cu excepᅢia funcᅢiilor sau activitaᅢilor in domeniul medical in aceeaᅡi unitate sanitara, a activitaᅢilor didactice, de cercetare ᅡtiinᅢifica ᅡi de creaᅢie literar-artistica, cu respectarea prevederilor lit. b) ᅡi alin. (6)".
Potrivit legii, persoana fata de care s-a constatat  starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului.

Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului.

1234 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version