Presedintele Klaus Iohannis ii primeste marti, la Palatul Cotroceni, pe magistratii absolventi ai Institutului National al Magistraturii. Potrivit agendei sefului statului, primirea va avea loc la ora 15,00, transmite Agerpres.

Anul trecut, presedintele Klaus Iohannis le cerea noilor absolventi ai INM sa reziste presiunilor venite din partea politicienilor, subliniind ca acestia sunt vremelnici intr-o functie de decizie. Iohannis puncta faptul ca judecatorii si procurorii trebuie sa fie repere de moralitate in societate.

"Deciziile dumneavoastra sunt importante si in plan social. Nu uitati niciun moment de cetatean! Nu uitati de faptul ca justitia este in slujba cetateanului! Va incurajez sa nu faceti niciun pas inapoi de la misiunea dumneavoastra, oricat de greu poate sa fie in anumite situatii. Daca simtiti ca asupra dumneavoastra se fac presiuni, rezistati-le! Nu uitati ca un politician sau altul sunt vremelnici intr-o functie de decizie, pe cand legea si Constitutia sunt deasupra oricarui partizanat politic", spunea seful statului, la Palatul Cotroceni, pe 31 ianuarie 2017.