Politistii efectueaza, marti dimineata, 22 de perchezitii la persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei prin comiterea de infractiuni economice in domeniul comercializarii de produse in mediul online, urmand sa fie puse in aplicare patru mandate de aducere la audieri, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub supravegherea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, efectueaza 22 de perchezitii, in Bucuresti si in judetele Ilfov, Mures si Giurgiu.

Activitatile se desfasoara intr-un dosar de evaziune fiscala si spalarea banilor, in domeniul comercializarii de produse in mediul online.

'Din cercetari a rezultat ca, in perioada 2014-2016, persoanele banuite, in calitate de asociati si administratori a trei societati comerciale, nu ar fi inregistrat in evidentele contabile si in declaratiile fiscale veniturile obtinute din comercializarea de produse in mediul online. De asemenea, ar fi inregistrat achizitii fictive de la mai multe societati de tip fantoma, sustragandu-se astfel de la plata catre bugetul de stat a obligatiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei', se precizeaza in comunicatul de presa.

La actiune participa si politisti din Bucuresti, Ilfov, Mures si Giurgiu, precum si reprezentanti ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala.