Salvamontistii din Busteni au oprit, pe durata nedeterminata, operatiunea de cautare a turistului care sambata dupa-amiaza a fost surprins de o avalansa pe Valea Costilei din Masivul Bucegi, decizia fiind luata in conditiile in care pe munte vremea s-a inrautatit, iar salvatorii si-ar pune vietile in pericol daca ar continua sa urce in acea zona, scrie News.ro.

Salvatorii montani au decis sa suspende, pe durata nedeterminata, cautarea lui Daniel Rusu, dupa patru zile.

La operatiune au participat zeci de salvamontisti din mai multe judete, alpinisti, prieteni ai tanarului, dar si caini special antrenati pentru depistarea victimelor prinse in avalansa, au cautat fara rezultat.

Decizia a fost luata in conditiile in care pe munte a inceput din nou sa ninga, exista risc de producere a unor avalanse, iar salvatorii si-ar risca viata daca ar continua cautarile.

Totodata, salvatorii sunt convinsi ca este imposibil ca tanarul sa mai fie gasit in viata, au declarat reprezentanti ai Salvamont Prahova.

Daniel Rusu a fost surprins de o avalansa sambata dupa-amaiza, in timp ce se afla cu alti patru turisti in Masivul Bucegi, prietenii tanarului scapand nevatamati.

In seara zilei de sambata, salvatorii au gasit mai multe obiecte care apartin tanarului, intre care casa, gasita sparta si rucsacul.