Starea partiilor de la Sureanu, in Muntii Sebesului, se prezinta 'remarcabil de bine' pentru aceasta perioada de sezon, marcata mai degraba de incalzire decat de ninsori si ger, iar la Arieseni, in Muntii Apuseni, conditiile de schi sunt 'acceptabile', conform monitorului de schi Rares Tileaga, scrie Agerpres.

La Sureanu, 'zapada este din belsug, atat pe partii, cat si in off-piste, datorita ninsorilor recente', a transmis, vineri, Rares Tileaga.

Potrivit acestuia, vor functiona sase din cele opt partii, care sunt batatorite zilnic. Partiile de pe Domeniul Schiabil, situat la cea mai mare altitudine din tara, respectiv 2.000 de metri, sunt deservite de teleschi si de telescaun.

In ceea ce priveste drumul dintre lacul Oasa si Domeniul Schiabil Sureanu, in lungime de 18 kilometri, acesta a fost deszapezit si este practicabil de catre orice tip de masina, lanturile fiind necesare doar din Luncile Prigoanei, a mentionat Rares Tileaga.

Domeniul schiabil este situat in Masivul Sureanu, in extremitatea sudica a judetului Alba, aproape de limita cu Sibiu si Valcea.

Si cele doua partii de la Arieseni sunt pregatite pentru turisti, cu toate ca nu mai contin zapada abundenta de la inceput de sezon, a precizat Rares Tileaga. Acesta declarat ca, in pofida absentei ninsorilor, conditiile de schi sunt inca satisfacatoare la Arieseni.

'Atat Vartop 1, cat si Vartop 2 sunt pregatite pentru schiori, iar stratul de zapada este, inca, suficient. Pentru actualizari zilnice, urmariti camera web de la baza partiilor', a precizat Rares Tileaga.