Bijuterii cu o valoare declarata de 30.000 de euro au fost furate miercuri dintr-o expozitie deschisa la Palatul Dogilor din Venetia, potrivit agentiei de presa ANSA, citata de news.ro.

Piese din colectieFoto: youtube.com

Expozitia "Comorile mogulilor si maharajahilor/ Tesori dei Moghul e dei Maharaja: La Collezione Al Thani", care cuprindea 270 de bijuterii datand din secolele 16 si 20, din colectia Al Thani, era organizata in Sala dello Scrutinio si urma sa fie deschisa pana in aceasta seara.

Seful politiei din Venetia, Vito Gagliardi, a declarat: "Este absolut necesar sa aflam ce nu a mers in sistemele de securitate. Cutia din sticla a fost deschisa precum o conserva, in timp ce alarma, daca a mers, a pornit tarziu".

El a precizat ca hotii au fost bine pregatiti din punct de vedere tehnic, fiind capabili sa intarzie declansarea alarmei, care a pornit la ora 10.00.

Bijuteriile sustrase din Palatul Dogilor, cunoscut ca Palazzo Ducale, nu reprezinta cele mai importante piese din expozitie. Este vorba despre o brosa din aur, batuta cu pietre pretioase, si o pereche de cercei.

Valoarea declarata la vama a bijuteriilor este de 30.000 de euro, insa cea reala, care poate fi confirmata de proprietarii acestora, "poate ajunge la cateva milioane de euro".

Astfel, fotografii ale bijuteriilor au fost trimise la Londra, unde se afla proprietarii lor, pentru a fi identificate si evaluate.

Colectia Al Thani este recunoscuta la nivel mondial si este una itineranta. Ea apartine unui membru al familiei regale din Qatar.