Aproape 15 tone de articole pirotehnice au fost confiscate de politisti in ultima saptamana, in urma unor controale in piete si complexe comerciale. De asemenea, au fost retrase doua autorizatii de comercializare si au fost date aproape 40 de amenzi, informeaza News.ro.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), in perioada 15 - 21 decembrie, politistii au desfasurat peste 600 de controale in complexe comerciale si piete si alte obiective.

In urma verificarilor din tara, au fost constatate 187 de infractiuni si au depistat 179 de persoane fizice si juridice neautorizate.

De asemenea, politistii au confiscat aproape 15 tone de articole pirotehnice, in valoare totala de peste 300.000 de lei, au retras doua autorizatii de comercializate si au dat 36 de amenzi.

Joi, politistii din Prahova au facut opt perchezitii domiciliare in Campina, la persoane banuite de operatiuni ilegale cu articole pirotehnice. In urma perchezitiilor, a fost confiscata o tona de articole pirotehnice, dintre care peste 76.000 de petarde si aproape 80 de baterii de articole pirotehnice, in valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Politistii au pus in aplicare 12 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri. Ele ar fi cumparat ilegal articole pirotehnice din categoria celor interzise pentru a le recomercializa.

In cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de operatiuni cu articole pirotehnice fara drept si comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1 si P1 catre minori.