Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis marti un mesaj in care prezinta, in numele sau si al Comisiei, sincere condoleante romanilor si Familiei Regale in urma mortii Regelui Mihai.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul de condoleante al sefului CE, ​Jean-Claude Juncker, difuzat intr-un comunicat postat pe site-ul Comisiei Europene:

"Am aflat cu profunda tristete vestea decesului Majestatii sale Regele Mihai I, pe care am avut sansa sa-l cunosc.

Imi amintesc cu emotie intalnirile noastre si vreau in special sa aduc un omagiu rolului pe care l-a jucat cand, in 1997, a efectuat un turneu in capitalele europene pentru a promova intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

22 de ani mai tarziu, tara sa, pe care a iubit-o atat, va exercita pentru prima oara, in primul semestru din 2019, presedintia UE. Este un moment important pentru Romania si un moment important pentru viitorul Uniunii noastre.

Amintirea Regelui Mihai, care a traversat perioadele cele mai tragice ale istoriei europene a secolului XX, va fi atunci mai prezenta decat niciodata in gandurile noastre. In numele meu si al Comisiei Europene, prezint cele mai sincere condoleante familiei sale si romanilor."