Dan Voiculescu a scris, sambata, peblogul sau, ca ministrul Sanatatii trebuie sa isi dea demisia pentru neglijenta, dupa ce femeia din Alba-Iulia a murit din cauza lipsei de imunoglobuline.

Dan VoiculescuFoto: captura Antena 3

Dan Voiculescu a scris ca "situatia este incredibila si inacceptabila intr-o tara care pretinde ca are morala publica si sistem sanitar", iar ca fundatia FACIAS, care se ocupa de suportul sau pentru a monitoriza abuzurile statului, a sesizat de la inceputul lunii noiembrie Ministerul Sanatatii cu privire la gravitatea crizei de imunoglobuline.

"O ordonanta de urgenta putea sa rezolve imediat criza imunoglobulinei si sa stabileasca o strategie comuna privind aprovizionarea farmaciilor cu acest tratament.

Pentru neglijenta cu care a gestionat aceasta problema, Ministrul Sanatatii trebuie sa isi dea demisia. Tragedia de astazi se poate repeta oricand daca nu vor fi luate urgent masurile necesare", a scris Dan Voiculescu.

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a semnalat sambata pe Facebook ca o femeie in varsta de 69 de ani a murit din cauza lipsei de imunoglobuline.

"Femeia suferea de imunodeficienta primara. Nu mai primise imunoglobuline din iulie. Familia se pare ca a cautat solutii in Germania, sa le cumpere. Costau insa 1.200 de euro 5 flacoane (tratament lunar)...", a scris fostul ministru.