PresedinteleKlaus Iohannis, va participa vineri, la Goteborg, la Summitul social privind promovarea locurilor de munca echitabile si a cresterii economice in Uniunea Europeana, informeaza Cotroceniul.

Comunicatul Administratiei Prezidentiale:

"In cadrul reuniunii vor fi abordate politicile si initiativele in domeniu la nivel european, pentru a identifica modalitatile prin care Uniunea Europeana, statele membre si partenerii sociali pot asigura indeplinirea prioritatilor economice si sociale comune. Vor fi discutate subiecte precum: locuri de munca echitabile, piete ale muncii europene functionale si echitabile, oportunitati egale, protectie sociala eficienta si sustenabila, si promovarea dialogului social.

Presedintele Romaniei va lua parte la sesiunea dedicata accesului pe piata fortei de munca. In interventia pe care o va avea, Presedintele Klaus Iohannis va sublinia importanta pe care o are educatia in asigurarea indeplinirii cerintelor de pe piata muncii si va insista pentru adaptarea continua a politicilor educationale la dezvoltarile tehnologice si la dinamica de pe piata muncii.

De asemenea, Presedintele Romaniei va sublinia necesitatea reducerii somajului in randul tinerilor, prin politici educationale relevante, dar si prin acordarea de stimulente angajatorilor.

Cu prilejul Summitului, va avea loc si o reuniune informala a membrilor Consiliului European dedicata actiunilor viitoare ale Uniunii in domeniile educatie si cultura.

In cadrul dezbaterilor, Presedintele Klaus Iohannis va exprima sprijinul Romaniei pentru acele proiecte si initiative din aceste domenii, menite sa contribuie la recastigarea increderii cetatenilor in valorile europene si la intensificarea sentimentului de apartenenta la o adevarata comunitate europeana.

Totodata, Presedintele Romaniei se va pronunta pentru intensificarea cooperarii in domeniul tineretului, subliniind impactul deosebit al programului Erasmus+ (programul Uniunii Europene de sprijin in domeniile educatiei, formarii, tineretului si sportului) in construirea unei identitati europene a tinerilor si crearea abilitatilor cerute pe piata muncii.

Presedintele Klaus Iohannis va sustine importanta continuarii programelor de sprijin ale Uniunii in domeniul cultural, precum si imbunatatirea accesului la finantare pentru intreprinderile care activeaza in acest sector, avand in vedere rolul culturii in sustinerea cresterii economice si al dezvoltarii socio-economice."