O ursoaica si doi pui ai ei au intrat miercuri dimineata, in jurul orei sase, in curtea unui satean de pe str. Roia de Jos din localitatea Fundata, de unde au sustras un miel pe care l-au mancat in curtea acestuia, a informat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Brasov, cpt. Ciprian Aldea, citat de Agerpres.

Persoana in curtea careia a intrat ursoaica a alertat autoritatile prin numarul unic de urgente 112. "Au fost alertati de la domiciliu doi jandarmi montani de la Postul de Jandarmi Montan Bran, care s-au deplasat la fata locului.

De asemenea, au fost informati paznicii de vanatoare din zona localitatii Fundata", potrivit sursei citate. Dupa trei sferturi de ora, cand echipajul de jandarmi a ajuns la locul sesizarii, ursoaica nu mai era acolo fiind alungata de localnici. Paznicii de vanatoare au inceput sa patruleze in zona.

Locuitorii din comuna Fundata au sesizat inca d ela inveputul acestei luni ca ca ursii si lupii ataca gospodariile oamenilor in cautare de hrana.