Tribunalul Constanta a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a doi cetateni bulgari care au fost identificati si retinuti de politistii de frontiera constanteni in timp ce incercau sa faciliteze intrarea ilegala in Romania a doi cetateni turci, cu documente de identitate emise de autoritatile bulgare, informeaza un comunicat de presa transmis miercuri de Garda de Coasta.

Potrivit comunicatului, citat de Agerpres, la sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera (PF) Ostrov au depistat patru cetateni bulgari, cu varste cuprinse intre 38 si 55 de ani, care transportau in doua autoturisme doi cetateni turci.

"Cu ocazia controlului, s-a constatat faptul ca cei doi cetateni turci, S.N. si M.F, in varsta de 37, respectiv 20 de ani, au incercat sa intre in tara in baza a doua carti de identitate bulgaresti, care apartineau altor persoane, folosindu-se de asemanarea cu fizionomia titularilor documentelor. De asemenea, in urma cercetarilor efectuate, s-a constatat faptul ca cei patru cetateni bulgari i-au calauzit pe cei doi migranti clandestini turci, procurandu-le cartile de identitate bulgaresti, urmand a-i transporta in Germania pentru suma de 10.000 de euro", informeaza comunicatul Garzii de Coasta.

Fata de doua dintre calauze bulgare, G.G. si P.G, Judecatorul de Drepturi si Libertati din cadrul Tribunalului Constanta a admis propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile, cetatenii turci fiind preluati de autoritatile din tara vecina pentru continuarea cercetarilor.