Federatia Nationala Sindicala Ambulanta din Romania, cu sprijinul organizatiilor sindicale membre din serviciile de ambulanta, declanseaza joi, incepand cu ora 8:00, actiunile de protest, pe o perioada nedeterminata.

Conform unui comunicat citat de Agerpres, protestul va consta in afisarea pe toate ambulantele operative a doua afise A4 cu inscriptia "PROTEST NATIONAL", in cele doua locuri mentionate de organizator, iar pe verso vor fi inscriptionate punctele importante din revendicarile sindicatelor din serviciile de ambulanta reprezentate de FNSAR. De asemenea, personalul operativ, TESA si muncitorii membri in organizatiile sindicale apartinand FNSAR vor purta panglici albe, pe echipamentul de lucru, ca semn de protest.

In paralel, se va desfasura procesul de strangere de semnaturi, pana in 11 octombrie, data la care vor fi pichetate Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Ministerul Sanatatii si Ministerul Finantelor Publice.

Astfel, pe 11 octombrie, intre orele 10:30-11:30 va fi pichetat Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, intre 11:30 si 12:30 Ministerul Sanatatii, dupa care protestatarii se vor deplasa in coloana din strada Cristian Popisteanu, pe Calea Victoriei, Piata Natiunilor Unite, B-dul Natiunilor Unite, B-dul Libertatii si Piata Constitutiei, unde vor sta de la ora 13:15 pan la 14:15.

La finalul actiunilor de pichetare a ministerelor mentionate, FNSAR solicita o discutie interministeriala cu ministrii de resort si cu reprezentantul Guvernului nominalizat de catre premierul Romaniei.