Comisia parlamentara de ancheta privind arhiva SIPA ar putea chema la audieri fostii ministri ai Justitiei, secretari de stat din acest minister, pe procurorul general si pe sefii de SRI din perioada 2005 pana in prezent, a anuntat senatorul PSD Serban Nicolae, desemnat miercuri presedinte al comisiei, potrivit Agerpres.

"As vrea sa invitam toate persoanele care au avut functii publice si care mai au, din 2004 pana in prezent, din 2005 de fapt, ca atunci s-a luat decizia desfiintarii SIPA, in Ministerul Justitiei, in SIPA, in DGPA. Ministrii Justitiei Macovei, Chiuariu, Predoiu, Cazanciuc, Corlatean, chiar si Ponta, daca are cunostinta de ceva, pentru ca a avut si el o perioada de interimat la Ministerul Justitiei. (...)

In principiu, as vrea sa ii invitam pe ministrii Justitiei, secretarii de stat care au avut atributii, procurorul general daca e cazul, secretarul general al MJ, secretarii generali adjuncti, pe tot parcursul. E adevarat ca s-ar putea sa fie multe persoane, dar e adevarat si ca foarte multe s-ar putea sa vina sa zica 'buna ziua', sa se prezinte si sa spuna ca n-au avut niciun fel de atributii sau sa spuna ca au avut un interval de activitate mult prea scurt", a afirmat Nicolae, in cadrul primei sedinte a comisiei.

El a adaugat, ca, potrivit hotararii Parlamentului privind infiintarea comisiei, trebuie sa se verifice si daca "au aparut incidente de securitate sau daca au fost semnalate incidente de securitate".

"Presupun ca se va pune in discutie invitarea sefilor SRI, care ne pot indica daca subalterni de ai lor au mai multe informatii, sefi de structuri operative, directii, servicii inferioare, nu intotdeauna totul ajunge la sefi", a sustinut senatorul PSD.