Peste sapte sute de politisti vor fi prezenti, luni, in zona centrelor universitare din toata tara, pentru ca festivitatile desfasurate cu ocazia inceperii noului an universitar sa se desfasoare in siguranta, relateaza News.ro.

Din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor principal de politie Bogdan Despescu, peste sapte sute de politisti vor actiona in zona centrelor universitare din toata tara, pentru a se asigura ca noul an universitar incepe in conditii de liniste si siguranta si pentru a le oferi studentilor sfaturi si recomandari.

Dintre cei 713 politisti implicati in aceste activitati, 371 sunt de la Ordine Publica, 224 de la Rutiera, 47 sunt specializati in investigatii criminale, 48 sunt din cadrul structurilor de prevenire si 23 de la alte structuri de Politie.

Astfel, politistii de la Rutiera vor fi prezenti in apropierea centrelor universitare, pe arterele de circulatie intens tranzitate, pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier.

De asemenea, unitatile de invatamant sunt incluse in itinerariile de patrulare auto si pedestre ale Politiei, iar datele de contact ale politistului de proximitate sunt afisate la universitati, pentru o mai buna comunicare.

Totodata, pentru prevenirea evenimentelor negative si evitarea comportamentelor de risc victimal sau infractional, politistii vor organiza pentru studenti diferite activitati preventiv-educative.