Soprana Angela Gheorghiu sustine vineri, de la ora 20.30, in Piata Constitutiei, un concert extraordinar in deschiderea Zilelor Bucurestiului. Intrarea este libera.

"Formatul inedit al evenimentului din Piata Constitutiei, in care intreaga scena este acoperita in totalitate de proiectii, creeaza iluzia unui film 3D, unde acordurile muzicii se imbina intr-un joc de culoare si lumini cu proiectii de video mapping", scrie un comunicat al Arcub.

Intr-un decor virtual tridimensional, marea soprana care a cantat pe scene celebre de la Royal Opera House din Londra, Opera Nationala din Paris, Metropolitan Opera din New York sau Teatrul Balsoi din Moscova, Angela Gheorghiu concerteaza la Bucuresti, alaturi de Filarmonica George Enescu si de tenorul Teodor Ilincai. Dirijorul spectacolului este maestrul newyorkez Eugene Kohn, cu care Angela Gheorghiu concerteaza inca de la inceputul carierei sale.

Angela Gheorghiu si Teodor Ilincai, care au sustinut impreuna concerte de succes la Valladolid, Londra si Bodrum, vor fi acompaniati pe 15 septembrie, la Zilele Bucurestiului, de cea mai veche filarmonica din estul Europei, Filarmonica George Enescu, alaturi de care marea soprana a cantat in trecut la Royal Opera House Muscat din Oman si in multe alte concerte la Ateneul Roman si in tara.

Accesul se va face incepand cu ora 18:30, la portile de acces din Bulevardul Libertatii. Intrarea este gratuita, accesul in zona special amenajata cu locuri se face in limita numarului de 10.000 de scaune disponibile. Pentru evitarea aglomeratiilor la portile de acces, organizatorii recomanda spectatorilor sa vina din timp la concert, insa nu inainte de ora 18:30, ora deschiderii oficiale. Ora de incepere a concertului este 20:30.

Reguli de acces

Toti participantii la eveniment vor avea asupra lor un act de identitate. Accesul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani se face numai cu insotitor, care poate atesta pe baza unui document (carnet de elev, pasaport sau orice document cu poza minorului) varsta minorului. Din cauza zgomotului foarte puternic produs si a efectelor speciale din cadrul spectacolului, organizatorul nu recomanda prezenta in cadrul evenimentului a copiilor sub 14 ani. Accesul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 14 - 18 ani se face numai pe baza unui act de identitate. Accesul minorilor sub 7 ani este strict interzis.

Este interzis accesul cu urmatoarele lucruri: droguri, aparate pirotehnice, sticla, obiecte contondente, cutite, umbrele, material explozibil, toxic sau inflamabil, obiecte care ii pot rani pe ceilalti. In concordanta cu legile in vigoare, participantii nu pot introduce in zona amenajata urmatoarele obiecte: cutite, spray paralizant, lanturi sau alte obiecte care reprezinta pericol public. Participantii nu pot introduce alcool in perimetrul zonei amenajate a evenimentului. Participantii nu pot intra cu mancare sau cu lichide de orice fel in zona amenajata a evenimentului.

Programul Zilelor Bucurestiului continua in weekendul 16 - 17 septembrie cu spectacole de video mapping si concerte rock tot in Piata Constitutiei.