Deputatii romani din Parlamentul European au semnat o declaratie de sustinere a candidaturii Romaniei pentru relocarea, la Bucuresti, a Agentiei Europene pentru Medicamente, in contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord din Uniunea Europeana, anunta MAE, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, europarlamentarii români au avut, la finalul lunii august, o întâlnire cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, prilej cu care și-au anunțat intențiile în acest sens.

"Le mulțumesc foștilor mei colegi din Parlamentul European pentru că au răspuns pozitiv acestei inițiative și sper ca demersul lor să devină un model de bună practică în domeniu. Împreună am demonstrat că, ajungând la un consens instituțional și politic în problematica afacerilor europene, suntem mai credibili în fața partenerilor din Uniunea Europeană. Dosarul de candidatură este unul complet și consistent, care răspunde tuturor criteriilor stabilite la nivel european, iar obiectivul nostru este acela de a ne asigura, printr-un efort conjugat, că vom susține în mod corespunzător avantajele competitive ale României. Avem nevoie de o viziune comună și de acțiuni comune, pentru ca cetățenii români să simtă că ne promovăm țara, interesele și prioritățile', a declarat Victor Negrescu, citat în comunicat.