Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a trimis Corpul de control la Casa Judeana de Asigurari de Sanatate Bihor (CJASB) dupa ce mai multe persoane cu handicap locomotor au fost "aduse si abandonate pe un hol" al institutiei, relateaza Agerpres. Totodata, Bodog a solicitat conducerii CJASB sa realizeze cat mai repede toate verificarile necesare si sa prezinte autoritatilor concluziile acestei anchete.

"Cercetarea administrativa este un demers legal si absolut necesar pentru a face lumina in acest caz, cata vreme sunt implicate persoane cu statutul de functionar public", se arata intr-un comunicat al MS.

Totodata, ministrul Sanatatii a solicitat conducerii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Bihor sa realizeze cat mai repede toate verificarile necesare si sa prezinte autoritatilor concluziile acestei anchete, in vederea identificarii si sanctionarii tuturor vinovatilor.

Potrivit Ministerului Sanatatii, derapajul inregistrat la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bihor este unul deosebit de grav si, ca urmare, ministrul a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control al MS, in colaborare cu Directia generala monitorizare control si antifrauda CNAS, la CAS Bihor.

Aceasta echipa mixta de ancheta va efectua cercetari extinse la CAS Bihor, activitatea sa desfasurandu-se in paralel cu ancheta administrativa, se mai arata in comunicat.

"Ministrul Sanatatii isi exprima dezaprobarea totala fata de astfel de fapte si indeamna toti lucratorii din domeniul sanatatii sa isi desfasoare activitatea zilnica demonstrand cea mai mare consideratie posibila fata de nevoile persoanelor pe care le sprijina", informeaza MS.

Prim-ministrul Mihai Tudose i-a cerut, miercuri, ministrului Sanatatii, Florian Bodog, sa-i demita pe cei responsabili de faptul ca mai multe persoane cu handicap locomotor au fost "aduse si abandonate pe un hol" la Casa de Asigurari de Sanatate din judetul Bihor.

Postul de televiziuneDigi 24a difuzat mai multe imagini surprinse la Casa de Asigurari de Sanatate Bihor, unde doi pacienti, imobilizati la pat, au fost dusi pe targa la ghiseele institutiei.