Procurorul general Augustin Lazar a declarat, marti, ca "discutia fata in fata" cu membrii Comisiei parlamentare de ancheta privind prezidentialele din 2009 este cea mai buna solutie, insa a subliniat ca, in mod cert, procurorii nu vor putea trimite un dosar judiciar sa fie examinat de o institutie extrajudiciara.

Augustin LazarFoto: AGERPRES

"Ministerul Public a fost tot timpul deschis pentru o cooperare loiala, insa in formele prevazute de lege. Noi nu putem coopera altfel decat in modul in care prevede legea. Discutia fata in fata este cea mai buna si noi suntem deschisi la o astfel de discutie. Ca ea se va desfasura la CSM sau la Ministerul Justitiei va fi in regula, in prezenta reprezentantilor CSM. Noi suntem deschisi la o astfel de discutie care ar putea avea loc si vom gasi, fara indoiala, solutia legala. In mod cert, nu vom putea trimite un dosar judiciar sa fie examinat de o institutie extrajudiciara, insa vom putea pune la dispozitie informatiile care sunt necesare pentru clarificarea unor lucruri. Sunt informatii de interes public si noi suntem dispusi sa le punem la dispozitie. (...) Nu am nicio polemica cu ministrul Justitiei, cooperam bine institutional, conform atributiilor pe care le avem", a afirmat Augustin Lazar, inainte de sedinta Consiliului procurorilor generali, care se desfasoara la Parchetul General, potrivit Agerpres.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si procurorul general Augustin Lazar au stabilit ca, in perioada urmatoare, sa aiba loc o intalnire cu parlamentarii din Comisia speciala de ancheta a prezidentialelor din 2009, a informat luni Ministerul Justitiei, intr-un comunicat. Intalnirea a fost programata dupa ce Parchetul General a refuzat sa trimita Comisiei parlamentare o copie a dosarului privind organizarea alegerilor din 2009, pe motiv ca "activitatea unei comisii de ancheta nu are nicio legatura cu o ancheta judiciara, obiectul acestora fiind diferit", iar cele doua anchete nu pot interfera.