Presedintele ANTREC Romania, Gabriel Zamfir, considera ca pe Dunare este nevoie de facilitati de primire din 50 in 50 de kilometri, ca sa nu se mai intample ca in trecut cand turistii care coborau de pe navele de croaziera erau atacati de caini, el spunand ca este nevoie de porturi turistice si pe litoral. In acest context, Liviu Dragnea a cerut Guvernului ca suprafata dintre Dunare si digul Dunarii sa fie transferata autoritatilor locale, potrivit news.ro.

Gabriel Zamfir a vorbit, marţi, la o dezbatere cu investitori în turism la care au participat şi premierul Mihai Tudose şi liderul PSD, Liviu Dragnea, despre proiectul “Dunărea turistică”.

“De câţiva ani, şi aici mă adresez în mod special dumneavoastră, domnule Dragnea, avem un proiect despre care nu prea se ştie şi nu prea avem sprijin. Este vorba despre Dunărea turistică. Din discuţiile pe care le-am purtat, din analizele pe care le-am făcut există un bazin de zeci de mii de ambarcaţiuni în nordul Europei care pe canalul Rin - Maine şi mai departe pe Dunăre, (…) iar aceşti pasionaţi de forma asta de turism aşteaptă facilităţi de primire pe Dunărea turistică română. În Deltă stăm ceva mai bine, iar pe litoral de asemenea este nevoie de astfel de facilităţi de primire”, a spus preşedintele ANTREC.

El crede că pe Dunăre este nevoie de facilităţi de primire din 50 în 50 de kilometri.

“Pe Dunăre este foarte necesar ca din 50 în 50 de kilometri să avem facilităţi de primire, cum este portul care s-a făcut la Corabia, investiţie foarte bună, astfel de porturi cu cheuri turistice, cu pontoane de primire, cu facilităţi la cheu, să nu se mai întâmple cum s-a întâmplat în trecut, coborau oamenii de pe navele de croazieră şi îi mâncau câinii prin porturile noastre. Aici la Marea Neagră este foarte necesar să avem porturi turistice”, a spus Gabriel Zamfir.

El spune că ar fi nevoie de investiţii la Eforie Nord şi la Năvodari.

“La Eforie Nord, dacă nu se face o investiţie, un dig, în acel port mori cu zile, adică sunt nişte valuri acum în port că de-abia ne ţinem. La Năvodari este loc de un port turistic şi ar fi bine dacă aţi lua în calcul treaba asta. Ar mai fi necesară o lucrare de dragare a canalului Sfântu Gheorghe, o zonă frumoasă, dar acolo nu putem intra cu velierele”, a explicat preşedintele ANTREC.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut Guvernului ca suprafaţa dintre Dunăre şi digul Dunării să fie transferată autorităţilor locale.