Dan Nica, Andi Cristea si Mircea Dusa urmeaza sa fie audiati luni la Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

Marti a fost invitat la audieri procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

"Scrisoarea a fost trimisa catre doamna Laura Codruta Kovesi, este decizia colegilor mei de comisie de a o invita din nou pentru data de 20 (iunie - n.r.), asta inseamna martea viitoare. Colegii juristi din comisie au conceput aceasta adresa invocand acolo o serie intreaga de considerente pentru care comisia considera ca dna Laura Codruta Kovesi poate veni invitata la lucrarile comisiei. Pe de alta parte, am solicitat din nou, printr-o noua adresa, sa ne comunice daca pe rolul Parchetului General exista un dosar referitor la alegerile din 2009 si daca mai multe persoane pe care le-am enumerat acolo au o calitate in acest dosar. (...) Invitatia care a fost adresata doamnei Laura Codruta Kovesi nu face altceva decat sa reia punctul de vedere al colegilor juristi si sa citeze din Regulament si din hotararea de functionare a acestei comisii", a precizat presedintele comisiei, Mihai Fifor, saptamana trecuta.

Procurorul-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, a anuntat comisia parlamentara de ancheta ca nu va merge la audiere, invocand o hotarare a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare, precum si o decizie a Curtii Constitutionale din 1994, conform careia dispozitiile din regulementele Parlamentului care obliga persoane de a se prezenta la comisiile de ancheta sunt neconstitutionale.