Partida de vanatoare de pe domeniul de la Balc al omului de afaceri Ion Tiriac s-a incheiat, duminica, numarul mistretilor impuscati fiind de aproape 200, transmite corespondentul NewsIn.

Desi acesta nu a vrut sa divulge lista celor care au participat la vanatoare spunand doar ca "nu vine Bush si nu vine Putin", cu toate acestea, au fost vazuti ca au ajuns la Balc Wolgang Porsche, mostenitorul firmei Porsche, care a participat si la vanatorile precedente, si printul Dimitrie Sturdza. Vanatoarea de la Balc a generat in fiecare an controverse.

Potrivit Radio Romania Actualitati, receptionat de Rador, vanatoarea de la Balc din acest an a fost mai restransa, participand intre 20 si 30 de invitati din tara si strainatate. Anul trecut, 46 de vanatori au reusit sa doboare peste 100 de mistreti.

Vanatoarea de la Balc a generat in fiecare an controverse, numarul mare de mistreti impuscati starnind valuri de proteste din partea organizatiilor pentru protectia animalelor. Nu exista, insa, nicio restrictie cu privire la cota de recolta in tarcuri private.

Ion Tiriac a concesionat domeniul de la Balc, unul din preferatele lui Nicolae Ceausescu, in 2002, oferind anual o taxa de 100 de mii de lei pana in anul 2015. Arealul de vanatoare este un tarc de 1.400 de hectare, imprejmuit cu gard electric si face parte dintr-un fond de vanatoare de 13.000 de hectare, fond ce a beneficiat de investitii de peste un milion de euro din partea proprietarului privind popularea cu vanat, amenajarile si dotarea cabanei de vanatoare si a anexelor, precum si drumurile de acces.