Directorul Spitalului de Boli Infectioase Sf. Parascheva din Iasi, Carmen Dorobat, a declarat, miercuri, ca un copil in varsta de cinci luni, din Galati, a murit la cateva zile de la internarea in spitalul iesean, mama acestuia nefiind vaccinata impotriva rujeolei, scrie Agerpres.

Acesta este cel de-al treilea deces inregistrat la unitatea medicala, cauzat de o complicatie a rujeolei, niciunul dintre cazuri nefiind din judetul Iasi.

'Este gresit a se spune prin rujeola. A fost o complicatie a rujeolei, prin bronhopneumonie, la un copil in varsta de 5 luni, din judetul Galati. Ceilalti doi copii care au murit pana acum la Iasi erau din judetul Vaslui. Acest copil fost adus in urma cu cinci zile, la Terapia Intensiva de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. La internare, avea insuficienta respiratorie acuta, care nu a putut fi rezolvata, desi s-au efectuat toate manevrele si tehnicile de Terapie Intesiva. Copilul era nevaccinat pentru ca nu avea varsta de vaccinare. El era nascut dintr-o mama nevaccinata', a declarat directorul Spitalului de Boli Infectioase Sf Parascheva din Iasi.