Si angajatii Directiei de Finante Publice Buzau au intrerupt, luni, activitatea si au iesit in fata institutiei intr-un protest spontan pe termen nedeterminat, ca reactie la proiectul legii salarizarii. Protestatarii spun ca dupa aplicarea legii salariile finantistilor ar urma sa scada cu pana la 2.000 de lei, scrie News.ro.

Potrivit liderului de sindicat al finantistilor buzoieni, Adrian Radu, angajatii institutiei au venit luni la lucru si au decis, de comun acord, sa intrerupa activitatea si sa iasa in fata institutiei. Astfel, la acest moment, activitatea in Directia de Finante Buzau este total blocata, fara a se lucra cu publicul.

"Suntem in strada, protestam ca reactie la ignoranta clasei politice si a guvernantilor. Am protestat si saptamanile trecute dar ne-am mentinut activitatea, azi colegii mei au decis sa blocheze activitatea intr-un protest spontan, ca reactie la ignoranta Ministerului de Finante si a clasei politice. Nu ne dorim asta, dar nu avem ce face atat timp cat clasa politica nu ne asculta. Scaderea salariilor e dramatica, ne cerem scuze agentilor economici si opiniei publice ca-i punem pe drumuri inutil, insa asa nu se mai poate. Pe termen nelimitat suntem in greva, pana le vor intelege doleantele si importanta muncii noastre", a declarat Adrian Radu, liderul de sindicat al finantisilor buzoieni.

Angajatii de la Finante Publice Buzau spun ca vor ramane in strada pana isi vor castiga drepturile pe care considera ca le au.

"Stam aici pana ne castigam drepturile pe care credem ca le avem. Avem colegi care odata cu legea salarizari vor pierde la salariu si 2.000 de lei, sefii pierd, dar si noi pierdem, nu o sa mai avem majorari salariale 4 ani. Nu suntem platiti la nivelul ANAF". a declarat Victor Dragostin, angajat al Fiscului din Buzau.

Oamenii care au venit cu treaba, luni dimineata, la Directia de Finante Buzau au parut nemultumiti ca sunt pusi pe drepturi ca urmare a protestului finantistilor.

"Aveam treaba la registratura, dar nu e nimeni, ma grabesc si stau si ma uit sa vad daca lucreaza cateva. Nu e multumitor deloc, dar asta e", a declarat un buzoian venit cu treaba la Finante Buzau, dar care a fost nevoit sa faca drum intors intrucat finantistii nu lucreaza luni.