Consiliul Superior al Magistraturii vrea ca presedintele sa nu mai poata refuza propunerile pentru conducerea Parchetului General, DNA, DIICOT si a instantei supreme

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 9:43 Actualitate | Esenţial

Klaus Iohannis
Foto: Facebook - Klaus Iohannis
Consiliul Superior al Magistraturii a transmis Ministerului Justitiei o serie de amendamente la proiectul de modificare si completare a legii privind statutul judecatorilor si procurorilor, printre care se numara si cea privind imposibilitatea presedintelui Romaniei de a refuza propunerile CSM pentru functiile de presedinte si vicepresedinti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), dar si de procurori sefi ai Parchetului General, DNA si DIICOT.

CSM a inaintat Ministerului Justitiei propunerile privind proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, a Legii 304/2004 privind organizarea judiciara si a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, anunta Agerpres.

Unul dintre amendamentele aduse de CSM este cel care prevede ca Presedintele Romaniei nu poate refuza propunerile formulate pentru numirea in functie a presedintelui si vicepresedintilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Consiliul eliminand sintagma "decat motivat, aducand la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii".

"Articolul 53 se modifica si va avea urmatorul cuprins: 'Art. 53 - (1) Presedintele si vicepresedintii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt numiti de catre Presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie care au functionat la aceasta instanta cel putin 2 ani, nu au fost sanctionati disciplinar si nu au avut abateri de la codul deontologic'. (2) Presedintele Romaniei nu poate refuza numirea in functiile de conducere prevazute la alin. (1)", se arata in propunerea Consiliului.

In cazul functiilor de conducere pentru PICCJ, DNA si DIICOT, propunerile ar urma sa fie facute de CSM si avizate de Ministerul Justitie si nu invers, cum prevede legea in acest moment: "Articolul 54 se modifica si va avea urmatorul cuprins: 'Art. 54 - (1) Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie si al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de Presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, cu avizul ministrului justitiei, dintre procurorii care au o vechime minima de 18 ani in functia de judecator sau procuror, nu au fost sanctionati disciplinar si nu au avut abateri de la Codul deontologic. Numirea se face pe o perioada de 4 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data. (...)'. (3) Presedintele Romaniei nu poate refuza numirea in functiile de conducere prevazute la alineatul 1."

O alta propunere a CSM vizeaza posibilitatea participarii la concursurile de promovare in functia de judecator la ICCJ, aratand ca ar trebui sa fie necesara o vechime de cel putin 18 ani in functia de judecator sau procuror, marind cu trei ani perioada propusa de Ministerul Justitiei.

"La articolul 52, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins: '(3) Pot participa la concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie judecatorii si procurorii care au cel putin gradul de curte de apel sau parchet de pe langa curtea de apel, care au indeplinit efectiv cel putin 3 ani functia de judecator la curtea de apel sau de procuror la parchetul de pe langa curtea de apel ori la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, inclusiv la Directia Nationala Anticoruptie sau Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, au obtinut calificativul 'foarte bine' la ultimele 3 evaluari, nu au fost niciodata sanctionati disciplinar, nu au avut abateri de la codul deontologic si au o vechime efectiva in functia de judecator sau procuror de cel putin 18 ani", se arata in articolul propus de CSM.

CSM mai propune ca numirile in functie a adjunctilor procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel, prim-procurorului parchetului de pe langa tribunal, prim-procurorului parchetului de pe langa tribunalul pentru minori si familie sau prim-procurorului parchetului de pe langa judecatorie sa nu se mai faca prin concurs sau examen organizat.

Totodata, Consiliul propune desfiintarea instantelor militare si reorganizarea parchetelor militare: "Comisia (CSM-n.r.) propune desfiintarea instantelor militare si reorganizarea parchetelor militare, sens in care in cuprinsul dispozitiilor finale si tranzitorii ale legii de modificare si completare se propune urmatoarea dispozitie: 'In termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi, instantele militare se desfiinteaza, iar parchetele militare se reorganizeaza ca structuri in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, parchetelor de pe langa curtile de apel si parchetelor de pe langa tribunale'. In mod corespunzator acestei propuneri, este necesara modificarea dispozitiilor legale referitoare la instantele militare si parchetele militare, respectiv judecatorii militari si procurorii militari", se arata in propunerea CSM.
6913 vizualizari

 • +16 (28 voturi)    
  presedintele (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 10:11)

  andrei1245 [utilizator]

  numeste dar nu poate refuza propunerea csm.

  pai asta nu inseamna ca csm numeste?

  ridicoli si se vede ca totusi li s a dat prea mult nas celor din justitie si din pacate nu sunt la inaltimea responsabilitatii
  • +9 (23 voturi)    
   mie mi se pare chiar un atac la justitie (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 12:42)

   fugarul ghita [utilizator] i-a raspuns lui andrei1245

   cum adica sa decida magistratii care vor fi sefii lor?
   trebuie sa numeasca un om politic sefii magistratilor, ca altfel e atac la statul de drept.
   • -7 (13 voturi)    
    pe principiul asta (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 17:06)

    ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui fugarul ghita

    si presedintii camerelor shparlamentului ar trebui numi din afara, corect?
    • -14 (18 voturi)    
     foarte bun raspunsul (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 17:29)

     fugarul ghita [utilizator] i-a raspuns lui ras-putin

     dupa parerea rezistentilor ar trebui numiti de plagiatoarea sefa
   • +1 (1 vot)    
    Nu am incredere in acest CSM (Luni, 1 mai 2017, 6:54)

    valll [utilizator] i-a raspuns lui fugarul ghita

    Reflecta calitatea inca insuficient de curata a magistratilor din Romania. In schimb, am incredere in acest presedinte.
    De-a lungul timpului, in compunerea acestui Consiliu au intrat putini magistrati de calitate si multi dispusi la compromisuri sau chiar reprezentand interese oculte.
    Ce s-a mai intamplat cu porcaria pe care i-au facut-o judecatoarei Camelia Badea?
  • -1 (1 vot)    
   nenorocitii (Luni, 1 mai 2017, 9:48)

   insist pana la capat [utilizator] i-a raspuns lui andrei1245

   de la CSM au impresia ca vor putea controla toate instantele judecatoresti dupa cheful lor!

   Observ ca cel mai mare rival al infractorilor este chiar ICCJ care le poate da peste nas oricand neavenitilor lor din CSM cu deciziile sale.

   Ei au impresia ca odata schimbata legea de numire a procurorilor sefi, respectiv presedintelui si vicepresedintilor ICCJ, vor controla totul in favoarea lor, respectiv actualii conducatori ai DNA, PG si ICCJ isi vor inceta mandatul si vor fi schimbati cu cei numiti de ei. Tot ei odata ca odata ce sunt sustinuti oamenii din varf de catre institutiile UE si USA, dinozaurii psd nu se vor atinge de acestia decat mediatic!

   P.S. Sunt curios cum isi vor da in cap cei de la CSM dupa ce ICCJ va respinge decizia lor politica in cazul judecatoarei Camelia Bogdan! Sa vezi atunci tragedie pe chipul lor !!!
 • +12 (16 voturi)    
  Controlul reciproc al puterilor (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 10:18)

  ww [utilizator]

  Ar fi interesant sa aflam cam ce ar insemna pentru sistemul de justitie din Romania separatia si controlul reciproc al puterilor intr-un stat care se vrea democratic.
  • +12 (18 voturi)    
   Având în vedere faptul că Livache va fi următorul (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 13:11)

   Un Nene [utilizator] i-a raspuns lui ww

   președinte, deoarece porcul de Nicolae va modifica legea să poată fi ales și stomacele umblătoare cu drept de vot îl vor alege, ce sa ne mai stresam?
   Președinte la ANCOM va fi cel mai bun specialist IT al țării, Ghiță. El nu este extrădat, ci rugat sa revină în țară pentru a prelua funcții importante.
   Tara merge spre bine, platiti-va taxele și impozitele.
   • +8 (12 voturi)    
    Dragnea nu o sa fie in veci ales presedinte (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 15:47)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Un Nene

    al Romaniei !

    El are alte probleme : sa scape de justitie, sa continue sa se imbogateasca !

    Intr-o ordine a prioritatilor chestia asta cu Presedintele e pe ultimul loc, fii sigur !
    • +5 (11 voturi)    
     Îi dă imunitate și protecție SPP (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 16:36)

     Un Nene [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Și asta vrea.
     • +9 (11 voturi)    
      Dragnea o sa candideze doar daca (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 20:42)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Un Nene

      va fi modificata legea alegerilor prezidentiale, in sensul eliminarii celui de-al doilea tur de scrutin !

      Crezi ca vor indrazni pesedistii si aldistii sa faca asta ?
      Eu ma indoiesc profund.

      "Eliberarea" presedintelui de cat mai multe competente este semnul ca nu vor modifica legea alegerilor prezidentiale ci ca vor continua sa-l derobeze pe Presedinte de cat mai multe din atributiile sale actuale.

      Iar ca sa se protejeze pe sine va folosi tot Parlamentul
      si va impune legi favorabile (de gratiere, de amnistie, de dezincriminare, etc)

      PS. Elementar Sorinel, nu ?
 • +22 (26 voturi)    
  Pai cum vine asta (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 10:18)

  CezarN [utilizator]

  Eu credeam ca judecattorii sun mai logici.
  Dar cum vine asta?
  -------------------------
  Presedintele si vicepresedintii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt numiti de catre Presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, .......

  (2) Presedintele Romaniei nu poate refuza numirea i

  -------------------------

  Deci, ei sunt numiti de catre presedinte, dar presedintele nu poate refuza propunerile CSM. Deci,in fapt, CSM ii nuneste. Atunci de ce mai mergi cu propunerile la presedinte?

  In plus se revolutioneaza si sensul cuvantului PROPUNERE care, in sensul legii acesteia, este sinonim cu IMPUNERE

  Pana una alta, o PROPUNERE este o sugestie, o recomandare care se discuta si poate fi aprobata sau RESPINSA.
 • +14 (18 voturi)    
  . (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 10:19)

  theo667 [utilizator]

  Bravos ma! Adica voi vreti sa-i bagati pe gat unul ca Costiniu si nimeni sa nu poata sa refuze
 • +11 (21 voturi)    
  "pas cu pas" (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 10:28)

  revo [utilizator]

  Pas cu pas, functia de presedinte al Romaniei este ajustata la statura "marelui ficus" - un dulap mare si patratos, impozant dar inutil. Asta era de fapt politica pe care ne-a anuntat-o? Asta era marele plan?

  Se trece in ritm rapid la desfiintarea unor instante militare - de ce? Ce stiu ca vor sa faca in continuare este atat de grav incat sa desfiinteaza Parchetul Militar? Are cumva legatura cu spusele marelui tradator si vanzator de tara, Tradiceanu? "O natiune isi poate pierde teritoriile, populatia..."?

  ASTA URMARITI, CRIMINALILOR? CUI NE VINDETI, DE ALE CUI ARME VA VETI FOLOSI SA NE EXTERMINATI?

  PENTRU CINE CURATATI VOI TERITORIUL ASTA? PENTRU PROPRIETARII DIN UMBRA AI INSTITULUI LEVANTULUI?
  • +8 (14 voturi)    
   Mai nodiesc (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 13:53)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui revo

   PSD joaca jocul "opozitiei". Ei reprezentand opozitia pentru tot raul din lume de care va suferi Romania, daca nu ne salveaza. Daca KJ e un Sorosit nenorocit care vinde copiii, ca sa nu mai zic ca a sabotat guvernarea PSD ce urma sa ne imbunatateasca vietile prin OUG13, s-a decis sa i se ia din drepturi si din putere. Dar lui KJ, nu presedintelui.

   De ce zic asta? Pai imediat ce Inalta Mustata va prelua presedintia se va repeta capitolul Erdogan. Se vede cum PSD ia lectii din manualul scris de Putin, Erdogan si Orban. Urmeaza cenzura de la Kim Rasfatatul si "opozitia sorosista" ce contrazice regimul PSD care "disapare" sau "lesina permanent" prin metode "misterioase", courtesy of URSS

   Frumusetea e asta in schimb:

   "Alta propunere a CSM vizeaza posibilitatea participarii la concursurile de promovare in functia de judecator la ICCJ, aratand ca ar trebui sa fie necesara o vechime de cel putin 18 ani in functia de judecator sau procuror, marind cu trei ani perioada propusa de Ministerul Justitiei."

   Detaliul pierdut de majoritatea este faptul ca asta inseamna ca orice propunere de kid prodigy a oricui non-PSD nu va fi valida pentru ca "abia e scos de pe bancile facultatii". In schimb, orice dinozaur securist ce a fost acolo aproape 20 de ani are teren liber.

   ... asta in conditiile cand in orice companie sefia "principala" se schimba la cativa ani si nu se permite nici macar APARENTA de conflict de interese

   Dar ce ii apsa PSD-ului de reguli corproatiste ale multnationalelor capitaliste finantate de Soros care seaca Romania de vlaga. Si desigur, sa nu uitam ca UE si CE se baga peste guvernarea PSD. Auzi tupeu - stat de drept. Cine a mai pomenit asa ceva?!

   Problema cu romanii e ca ei au impresia ca mai avem 4 ani la dispozitie sa facem ceva. Gresit! PSD se misca repede. Ei se vor misca cu mult inaintea celor 4 ani si isi vor asigura postul. Poate chiar cu eliminarea votului democratic.

   PSD trebuie eradicat INAINTE de 2019. Legile lor ne vor distruge tara pana in 2020
 • +14 (18 voturi)    
  Credeam ca CSM a murit ! Uite ca "lucreaza".... (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 10:48)

  deval [utilizator]

  Galetile de laturi aruncate asupra justitiei de luni de zile , concretizate in afirmatii facute de raspandaci, analisti, puscariabili sau instrumentele lor in special pe tembeliziuni dar si in declaratii de presa nu au miscat acest organism a carui ratiune de a fi e si aceea de a veghea la mentinerea credibilitatii justitiei, identificarea si eliminarea "uscaturilor"din sistem !!
  Nu initiaza anchete acolo unde cred ei ca se impun, nici nu sanctioneaza public aberatii promovate de raspandaci , sau sefi de aliante guvernamentale, nu actioneaza respectivele televiziuni in instanta sau nu sesizeaza public CNA ! Lasa camp liber manipularii tuturor grupurilor de interese si cetateanul complet nauc !!!!!!! O scarba de institutie care se comporta ca o gasca .Aceasta actiune este si ea in spiritul a ce, pe cine reprezinta si pentru cine lucreaza- de fapt !!!!!!!
  • +10 (16 voturi)    
   Pai cu membri ca Lia Savonea, Baltag, Marcu (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 16:14)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui deval

   si Tarcea trebuie sa te astepti la lucruri si mai rele (citeste neproductive pt justitia romana) !

   Din primele zile ale lui 2015 a inceput un proces destul de lent dar observabil, de ocupare a pozitiilor cheie din Justitie.

   Ce este paradoxal : Parte din aceste pozitii sunt castigate in favoarea restauratiei prin alegeri libere, incat te intrebi, atat le-a fost de ajuns magistratilor sa-si ia libertate, (cum spunea un clasic in viata) ? Gata, intra iar la stapan ?

   PS. Se pare ca da !
   • +6 (8 voturi)    
    Cand faci ce ti se spune riscul de a "gresi" este (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 17:14)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    mai mic iar actiunea ta mai profitabila. Ce a patit Bogdan a fost un exemplu pentru cei ce vor sa priceapa
    • +5 (7 voturi)    
     S-ar putea sa ai dreptate ! (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 20:44)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui ty

     Frica pazeste bostanaria !
  • +7 (11 voturi)    
   zxzxzxz (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 20:37)

   solar [utilizator] i-a raspuns lui deval

   Ai pus punctul pe I ! Asta mi se pare si mie problema problemelor statului de drept in Ro la faza actuala !! Si de o parte si de alta - adica stanga-dreapta,se fac manipulari la ora prezentului si toata „ problema ” se rasfrânge asupra cetateanului , care se simte NĂUCIT ! Nu poti pretinde alegatorului simplu si de buna credinta sa fie si un subtil cunoscator al dreptului. Si in UE si in SUA se cam observa la momentul dat cam aceleasi ”nauceli” ca si în RO !! Nu e mai putin grav acolo decat situatia de la noi din tara.
 • -9 (19 voturi)    
  Propunerea CSM. (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 10:55)

  Theros [utilizator]

  Cred ca ESTE UNA DIN CELE MAI INTELEPTE PROPUNERI , PE CARE O SALUT CU MULTA CALDURA. NU ARE CE CAUTA PRESEDINTELE IN PROCEDURI PE CARE NU LE PRICEPE , DAR LE POATE EXPLOATA IN INTERES PERSONAL. Doaamne Ajuta ca SFINTELE SARBATORI DE PASTI NE-A ADUS INTELEPCIUMEA NECESARA SI ESTE UN INCEPUT PE CALEA CE BUNA!!!!
 • +17 (23 voturi)    
  CSM nu poate deveni stat în stat (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 10:58)

  Harald [utilizator]

  CSM nu răspunde în fața nimănui, nici măcar în fața justiției, atât timp cât o controlează.

  Numirile trebuie făcute de cineva cu legitimitate electorală. Ca principiu, orice oficial numit trebuie numit de cineva ales. Justiția funcționează pe bani publici, trebuie să răspundă într-un fel sau altul în fața cetățeanului.
  • +3 (9 voturi)    
   Cit se poate de just (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 13:57)

   n.dumiritu [utilizator] i-a raspuns lui Harald

   E vorba de posturi de conducere, in care persoanele numite trebuie sa aiba calitatea de sluji binelui public inclusiv prin mediere, prin negociere, dincolo de principii enuntate in abstract ( neingerinta politicului in conducerea justitiei, responsabilizare prin vot). Nu subordonarea la cel ales e decisiva, ci accesul la el si lucrul cu el pe baza unor tinte comune.
   Este de remarcat ca propunerea are caracter politic si vine de la corpul de conducere profesionala.

   Nu ma pot decide la urmatoarele variante:
   a. sint stupizi: in interesul lor este sa aiba un aliat in presedinte; tot in interesul lor este sa nu-si transforme bransa in tinta favorita a politicienilor demagogi si populisti; stupiditatea e asociata cu vanitatea, stiinta de carte cu orbirea orgoliului; cineva le flateaza rolul si importanta, asemeni vulpoiului din fabula in care il lauda pe corb pentru vocea nemaiauzit de placuta, iar corbul tine felia de brinza in plisc.

   b. sint mercantili si ticalosi: fac jocul politicienilor in schimbul protectiei si favorizarii; vor pensii speciale, garantii ca primesc bugetele cerute, imunitati etc. Au mirosit cine le poate furniza avantajele imediate si ii preiau agenda ca si cum ar fi si a lor.
  • +8 (10 voturi)    
   A pornit un tot mai observabil proces (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 16:59)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Harald

   DE RESTAURATIE, care paradoxal se realizeaza prin alegeri libere in interiorul breslelor !

   Numele celor alesi insa, (pt cei din interiorul fenomenului) nu este deloc imbucurator si dadator de sperante. Se pare ca indemnul Marinarului : "luati-va independenta atata cata vreti sa va luati", a fost manipulat !

   PS. Mi-e teama insa ca daca s-ar proceda ca la America, respectiv alegerea magistratilor la urne, ar fi un dezastru obtinut prin cel mai democratic mod cu putinta !
 • +9 (13 voturi)    
  Romania tara lui "Papura voda"? (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 11:03)

  BanateanulVesel [anonim]

  ...se incearca transformarea Presedintelui intr-o marioneta zambitoare?
 • +8 (12 voturi)    
  Presedintele mai poate participa la sedintele CSM? (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 11:06)

  ty [utilizator]

  Mecanismul de control si verificare nu ar trebui trecut de la justitie la presedintie?
  • +7 (11 voturi)    
   Modificarile acestea fac parte din procesul (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 16:22)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui ty

   DE RESTURATIE inceput imediat dupa incheierea celui de-al doilea mandat al lui Basescu, proces care si-a luat avant si datorita carmirii executate de Marinar !

   PS. In curand o sa urmeze si alte schimbari, ai sa vezi !
   • +8 (10 voturi)    
    Partidul care detine majoritatea prin institutiile (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 17:27)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    statului pe care le controleaza parlament, guvern, justitie(?) continua tot mai accelerat deposedarea presedintelui si a poulatiei de prerogrativele lor.
    • +9 (11 voturi)    
     Au realizat inaintea liberalilor, (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 20:51)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui ty

     (care intr-adevar nu sunt altceva decat niste pesedisti mai prosti) ca daca detii o majoritate stabila in Parlament si la Curtea Constitutionala AI TOTUL !

     PS. Noi, cei care am votat alte partide decat PSD sau care am stat acasa in ziua votului om fi priceput adevarul asta simplu ?
     • +2 (4 voturi)    
      bine spus ... (Duminică, 30 aprilie 2017, 0:54)

      silviu_dumitrescu [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      ne asteapta vremuri nasoale !

      si puterea absoluta a lui Erdogan s-a obtinut tot prin vot - simplul drept de vot si un proces electoral fara fraude (dpdv tehnic, nu moral) nu garanteaza pana la urma aproape nimic ...
 • +12 (16 voturi)    
  Arestarea infractorilor din CSM (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 11:12)

  Cozmin30 [utilizator]

  Era evident de mult ca CSM-ul a incaput pe mina mafiei, pe mina grupului infractional organizat usl (acum psd plus alde).
  De cind CSM-ul a cerut excluderea din magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan, de cind CSM-ul nu a luat atitudine la toate achitarile aberante ale judecatorilor corupti din UNJCR (Uniunea Nationala a Judecatorilor Corupti din Romania) si din AMCR (Asociatia Magistratilor Corupti din Romania) ar fi trebuit declansate proteste masive, de milioane de participanti pe zi, pina la demisia guvernului mafiei, dizolvarea parlamentului borfasilor si arestarea judecatorilor corupti, inclusiv a celor de la CCR.
  Pasivitatea noastra este o invitatie pentru infractori de a pune mina integral pe justitie, de a pune mina integral pe tara.
  Este de neinteles pasivitatea cu care se asteapa legea gratierii infractorilor.
  La protestele din februarie sa spus foarte clar :
  ROMANIA CERE FARA GRATIERE si
  IN DEMOCRATIE, HOTII STAU LA PUSCARIE.
  Din averile confiscate de la infractori, sa construiasca noi puscarii.
  Daca nu ajung banii, guvernul sa introduca o taxa sau o acciza pentru construirea de puscarii, nu gratiere, nu eliberare anticipata, nu reducerea pedepselor.
  • 0 (0 voturi)    
   de acord TOTAL (Duminică, 30 aprilie 2017, 22:45)

   TLiviu [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin30

   -----------------------
 • +9 (13 voturi)    
  xxxx (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 11:27)

  XXXXL [anonim]

  pai sa punem presedintele secretar la csm si gata...
  ii dam si stampila....
 • +12 (14 voturi)    
  Desfiintati (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 11:51)

  Cosanzeana9 [utilizator]

  functia de presedinte al Romaniei, oricum nu are decat rolul de a semna ceea ce hotarasc altii. Sa ramana o singura functie importanta in Romania: presedinte al PSD!
 • +9 (11 voturi)    
  sFAT (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 11:54)

  Cosanzeana9 [utilizator]

  Dat fiind faptul ca presedintelui Romaniei i se anuleaza, una cate una, atributiile, il sfatuiesc pe stimatul domn Dragnea sa nu candideze pentru aceasta functie, asa cum a inceput, deja, sa se vorbeasca. Ramai, nene, acolo unde esti, nu vezi ca toata lumea ti se ploconeste?
 • +13 (15 voturi)    
  Bravo CSM, ai ajuns aparatorul noilor "dinozauri" (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 12:05)

  Susufler0 [utilizator]

  din magistratura !

  Era si cazul, nu ? Dupa ce s-au dus pe cale naturala "dinozaurii" erei comuniste, in 27 de ani a aparut noua generatie, "puii", care au crescut, s-au dezvoltat, au ajuns la maturitate si acum vor sa-si salveze suprematia cat de mult pot.

  Deci nu mai poti promova la ICCJ decat dupa ce imbatranesti in profesie, dupa 18 ani ! "Meritocratie" ? Ce e aia ? Ia mai da-o in p...a ma-sii !

  PS. Astept cu interes momentul in care veti propune modificarea legii voastre de infiintare (317/2004) Ce surprize o sa ne mai faceti ?

  PPS. Singurul lucru bun propus de voi desfintarea magistraturii militare !
 • +10 (12 voturi)    
  Competenta (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 12:12)

  Rdu [utilizator]

  profesionistilor care au ajuns sa elaboreze legi:
  Sunt numiti de presedinte dar presedintele nu poate refuza. Atunci de ce-i mai numeste presedintele?
  O gospodarie e formata din persoane care ... locuiesc / nu locuiesc la aceeasi adresa ...( atunci de ce nu si : mananca /nu mananca la aceeasi masa, canta/nu canta acelasi cantec , daseaza/ nu danseaza acelasi dans, vorbesc / nu vorbesc aceeasi limba, le place /nu le place aceeasi culoare... si asa mai departe sa fie legea cat mai stufoasa....poate-s platiti la nr de cuvinte)... Ce a ajuns saraca tara!
 • +9 (11 voturi)    
  CSM (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 13:30)

  victor L [utilizator]

  a ajuns dusmanul Justitiei, daca face asemenea propunere?
 • -6 (8 voturi)    
  Foarte bine gandesc cei de la CSM,la fel ca (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 14:52)

  xrogo [utilizator]

  Tariceanu,se vor evita greseli ca cele ale numirilor lui Kovesi si Stanciu,prima cica aleasa pentru ca era tanara,dar fara experienta si de fapt CSM a dat aviz negativ si a doau cica dupa ce a consumat o cafea cu Basescu s-a dovedit vrednica de presedentia ICCJ,ca sa vezi ce merite au avut amandoua!
  Faptul ca Presedintele semneaza ca primarul este o intarire a alegerii de catre CSM a sefilor din justitie,autoritatea sa dand greutate acestei alegeri!
 • +9 (11 voturi)    
  presedintele nu este o claie de paie (Sâmbătă, 29 aprilie 2017, 15:38)

  CricCricus [anonim]

  Aiasta nu se poate. Presedintele numeste peste tot capii justitiei, el este reprezentantul statului in care ei profeseaza. Echilibreul se pastreaza prin aceea ca sunt propusi eventual de altii si sunt inamovibili pe o periada lunga.
 • 0 (0 voturi)    
  formularea corecta (Luni, 1 mai 2017, 23:20)

  nedumeritul [utilizator]

  in aceasta configuratie exprimarea corecta corecta fara sa contorsionam limba romana este:
  "presedintele va semna de luare la cunostinta a numirilor"
  si apoi va aplica pecetea de ceara a lui Mihi Viteazu ceara fiind obligatoriu de albine....va da astfel greutate numirilor.
 • 0 (0 voturi)    
  poporul (Luni, 1 mai 2017, 23:38)

  nedumeritul [utilizator]

  Presedintele este omul ales direct de catre popor si e omul in care poporul are increderea maxima.
  Acest om nu are voie sa numeasca sau sa participe la numirea celor care impart dreptatea in Romania.
  In aproape toate tarile de pe glob presedintele participa la numirea celor care impart dreptatea in tara respectiva.
  Cat timp exista separarea puterilor in stat e bine.
  Cand insa una dintre ele poate obliga pe celelalte sa faca ce vrea muschii ei, asta se numeste dictatura.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version