Proiectul de lege pentru modificarea definitiei constitutionale a familiei, scos de pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor / Parlamentarii "transeaza", din nou, chestiunea primei camere sesizate

de Alina Neagu, Mihai Ivascu     HotNews.ro
Marţi, 28 martie 2017, 11:24 Actualitate | Esenţial


Proiectul de lege privind initiativa cetateneasca pentru modificarea definitiei familiei din legea fundamentala a fost scos de pe ordinea de zi a sedintei Camerei Deputatilor de marti deoarece parlamentarii au ridicat, din nou, problema primei camere sesizate. Deputatii au decis, cu larga majoritate, la propunerea deputatului PSD Marcel Ciolacu, ca Birourile Permanente Reunite sa "transeze" "acest veritabil conflict de competente intre cele doua camere".

"Propun ca initiativa legislativa sa nu mai figureze pe lista de vot final de astazi, sa fie retrimisa Birourilor permanente reunite pentru a discuta un posibil conflict de competente intre cele doua Camere ale Parlamentului si sa se decida traseul legislativ al acesteia, avand in vedere urmatoarele motive - initiativa legislativa a fost depusa la Senat, iar plenul acestuia, in mod inexplicabil, a decis ca propunerea legislativa sa fie transmisa Camerei Deputatilor in calitate de prima Camera. Asa cum ati auzit, la dezbaterile generale de ieri, nu exista niciun argument legal sau constitutional care sa consfinteasca aceasta calitate a Camerei Deputatilor de prima Camera. Pentru a nu face nicio greseala in privinta acestei initiative atat de importante si sustinute de 3 milioane de oameni, cea mai la indemana propunere este de a discuta aceasta chestiune in fata celor doua Birouri permanente reunite care ar trebui sa transeze acest veritabil conflict de competente intre cele doua Camere", a afirmat Marcel Ciolacu.

Propunerea lui Ciolacu a fost adoptata cu 139 de voturi "pentru", unul "impotriva" si 2 "abtineri".

Proiectul de lege nu este la primul "schimb" intre cele doua Camere.
Initiativa care astepta votul final, in Plenul Camerei de marti, a fost inregistrata la Camera Deputatilor pe 13 februarie, asta dupa ce, in ianuarie, senatorii juristi au semnalat conducerii Senatului ca prima Camera care se pronunta in caz de revizuire a textului constitutional este Camera Deputatilor, urmand ca proiectul adoptat sa fie transmis Senatului spre aprobare.

"Initiativa cetateneasca trebuie sa intre cat mai curand in procesul de legiferare. Este o initiativa temeinica, trecuta si de decizia CCR, are si avizul Consiliului Legislativ. Din textul Constitutiei, rezulta faptul ca prima Camera care se pronunta este Camera Deputatilor, urmand ca dupa adoptare aceasta propunere sa fie transmisa la Senat. Nu e procedura curenta de legiferare, prin prima Camera sesizata si Camera decizionala. Camerele sunt egale in aceasta privinta, astfel incat in cazul in care se adopta propunerea legislativa in forme diferite sau in cazul in care Senatul respinge textul adoptat de Camera, se ajunge la procedura medierii", a declarat atunci Serban Nicolae, presedintele Comisiei Juridice din Senat.

Amintim ca proiectul de lege privind initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei pentru redefinirea familiei a fost dezbatut si adoptat pe articole luni de Plenul Camerei Deputatilor.
In timpul dezbaterii, deputati ai PSD, ALDE si PMP au anuntat ca grupurile parlamentare din care fac parte vor sustine initiativa legislativa asa cum a fost ea propusa de Coalitia pentru familie, organizatia care a venit cu initiativa si a strans peste trei milioane de semnaturi in favoarea ei. In tabara liberalilor lucrurile nu sunt insa la fel de clare. In cadrul dezbaterilor, deputatii PNL Ben-Oni Ardelean si Andrei Gheorghe au declarat ca sustin initiativa, in timp ce, de la aceeasi tribuna, liberalul Gabriel Andronache a afirmat ca initiativa cetateneasca inseamna incalcarea drepturilor fundamnetale ale unor cetateni. Singurul amendament sustinut in plen, respins cu o larga majoritate, viza doar limitarea explicita a casatoriei la "uniunea dintre barbat si femeie", fara ca aceasta uniune sa fie pusa la baza familiei in genere.

Potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constitutie urmeaza sa aiba urmatoarea forma: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor."

 • Asociatia MozaiQ: Initiativa legislativa, bazata pe prejudecati homofobe

Asociatia MozaiQ, care reprezinta comunitatea LGBT, face un apel catre plenul Camerei Deputatilor a Parlamentului Romaniei pentru respingerea initiativei legislative de modificare a articolului 48 din Constitutia Romaniei. "Initiativa legislativa care se afla in fata parlamentarilor este una inutila din punct de vedere juridic, pentru ca nu produce nicio schimbare regimului casatoriei din Romania".

"Initiativa legislativa de modificare a Constitutiei este bazata pe prejudecati homofobe, intr-o incercare de a exploata sentimentele de teama sau frica nejustificate din societate fata de persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si persoane transgender). La 15 ani de la dezincriminarea homosexualitatii, Romania se afla pe locul 25 din 28, in Uniunea Europeana cu privire la protectia minoritatilor sexuale si de gen, conform ILGA-Europa. Clasa politica a ignorat constant minoritatile sexuale, nu le-a asigurat cadrul legal propice pentru asigurarea de sanse egale si a exploatat sentimentele anti-LGBT din societate", sustin reprezentantii asociatiei MozaiQ.

"Biserica Ortodoxa Romana si Coalitia pentru Familie impun parlamentarilor sa aprobe initiativa legislativa homofoba care doreste interzicerea casatoriilor intre persoane de acelasi sex in Constitutia Romaniei. Mai mult, prin modificarea si restrangerea definitiei familiei in Constitutie, la casatoria dintre un barbat si o femeie, sunt exclusi de la protectia statului o serie de grupuri, printre care familiile monoparentale, cele formate din bunici si nepoti, persoanele vaduve samd", mai arata acestia.

"Initiativa Coalitiei pentru Familie isi poate dovedi inutilitatea si pe viitor, in conditiile in care Constitutia unei tari stabileste doar standardele minimale de drepturi acordat cetatenilor, iar drepturile acestora pot fi oricand extinse de catre legiuitor. Mai mult, initiativa cetateneasca homofoba de modificare a Constitutiei nu face decat sa puna si mai multe limitari a drepturilor persoanelor LGBT, si sa o condamne la saracie, marginalizare si stigmatizare publica. Prin urmare, solicitam deputatilor din Parlamentul Romaniei sa acorde un vot de respingere initiativei cetatenesti de modificare a articolului 48 din Constitutia Romaniei", cer reprezentantii MozaiQ.

 • 3 milioane de semnaturi stranse de Coalitia pentru Familie pentru definirea familiei drept "casatoria dintre un barbat si o femeie"

Coalitia pentru Familie a strans un numar de 3 milioane de semnaturi, pe care le-a depus la Senat alaturi de o propunere de revizuire a Constitutiei privind definitia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se refera la definitia familiei. In actuala forma, acesta prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti", insa semnatarii initiativei vor ca definitia sa fie schimbata pentru a bloca orice posibilitate a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex. Astfel, initiativa prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie".

Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere. Daca prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, hotarasc cu votul a cel putin trei patrimi din numarul deputatilor si senatorilor. Revizuirea este definitiva dupa aprobarea ei prin referendum, organizat in cel mult 30 de zile de la data adoptarii proiectului sau a propunerii de revizuire.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


7009 vizualizari

 • -5 (27 voturi)    
  Sa bage un protest in piata (Marţi, 28 martie 2017, 11:35)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  In frunte cu Bombonel.
  • -6 (24 voturi)    
   Tradatorii rosii! (Marţi, 28 martie 2017, 14:12)

   cinevatus [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

   Am spus dintotdeauna ca comunistii corupti si fara vreo demnitate sau valoare ai PSD au sustinut cauza familiei doar pentru motive de interese politice.
   Prosti au fost cei care s-au increzut in bunele intentii ale acestor viermi care sunt cancerul acestei tari.

   Tapalaga vreau sa vad acum un articol de protest daca ai coloana vertebrala!
   Un proiect perfect democratic si constitutional este tergiversat in cel mai clar mod. Vreau sa vad aparatorii democratiei si ai statului de drept cum denunta aceasta lasitate!
   Hai curaj!
 • +15 (53 voturi)    
  100 ani (Marţi, 28 martie 2017, 11:37)

  bobyff [utilizator]

  cam asta e diferenta de trai si gandire fata de occident.
  • +1 (25 voturi)    
   adica? (Marţi, 28 martie 2017, 14:59)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   Si in vest sunt marsuri pro-familia, si anti-mariaj gay, cu zeci mii de oameni, in marile orase, da' nu -s date la Euronews si Cnn unde dicteaza mafiile homo.
   • +1 (9 voturi)    
    ce nu a dat euronews (Marţi, 28 martie 2017, 15:30)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

    http://www.lepoint.fr/societe/manif-contre-mariage-homosexuel-les-opposants-commencent-a-defiler-a-paris-26-05-2013-1672378_23.php
   • +3 (19 voturi)    
    No shit (Marţi, 28 martie 2017, 15:38)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

    Irlanda, tara catolica a tinut un referendul pe aceasi tema si ei au fost de acord ca persoanele sa poate sa se casatoreasca indiferent de sex

    Voters were asked whether to add to the Constitution that "marriage may be contracted in accordance with law by two persons without distinction as to their sex".[5] The proposal was supported by the Government as well as all major political parties,[6][7][8] and was approved by 62.07% of voters.[9]

    https://en.wikipedia.org/wiki/Irish_constitutional_referendums,_2015

    Deci numai in mintea ta incetosata de tamaie ai impresia ca restul europei e la fel de medievala ca si gandirea ta.
    • -5 (13 voturi)    
     pai (Marţi, 28 martie 2017, 16:06)

     Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     pai irlandezii sunt machiti 24/24
    • +2 (18 voturi)    
     Si la noi la fel ca in Irlanda (Marţi, 28 martie 2017, 16:13)

     CezarN [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     Referendum si, daca-i DA, atunci sa fie, daca-i NU, atunci sa nu fie legalizate.

     Care-i problema?

     Aaa, ca voi nu acceptati decat ce vreti voi si va suparati, dupa ce cu ingamfarea si aerele voastre de superioritate si de modernitate nu va slujiti defel cauza, asta este altceva.
     • +9 (11 voturi)    
      acum intreb si eu (Marţi, 28 martie 2017, 17:08)

      nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

      daca in urma referendumului reiese ca nu se doreste modificarea constitutiei ai sa te supui dorintei majoritatii? vei gasi corect ca parerile tale sa fie acum ingradite de o lege si orice manifestare publica a lor va atrage consecinte, posibil, penale? atentie, nu vorbim despre infractiuni, dupa cum incerca cineva sa incadreze homosexualitatea, transsexualitatea si restul. vorbim despre libertati de exprimare, daca se permite sa le numim asa.
   • +1 (7 voturi)    
    Cand mintea e plecata cu sorcova (Marţi, 28 martie 2017, 22:48)

    pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

    La CNN si Euronews sunt mafii homo ? Pfui...Si eu care credeam ca sunt conduse de marxisti sorosisti...sau poate sunt homo-mafioti marxisti sorosisti...si bineinteles islamisti...
  • +10 (14 voturi)    
   si (Marţi, 28 martie 2017, 15:14)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   daca divorteaza sau decedeaza unul din partenerii casatoriei, celalalt impreuna cu copilul/copii, nu mai formeaza o familie?
   de ce le e asa de greu sa dea o lege in care sa interzica clar, pe fata, legalizarea sub orice forma (casatorie sau parteneriat civil) a convietuirii a doi oameni de acelasi sex?
   niste ipocriti.
   ca si cu legea curvelor. toti sa fac le pute dar calca pragul lupanarului intr-o veselie.
  • -5 (9 voturi)    
   Occidentul merge si inapoi nu doar inainte! (Marţi, 28 martie 2017, 16:16)

   cinevatus [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   Altfel spus, unii cresc si raman la prostiile de cand erau mici sau cresc, devin destepti si apoi se intorc la prostie. Deci, sa zici ca unul are progres in continua crestere e o idee data de.. prostie.
  • -2 (6 voturi)    
   PRAPASTIA (Marţi, 28 martie 2017, 23:32)

   dincannes [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   e mai aproape de ei, decit de "spatiul nostru mioritic".
   De exemplu in Franta sunt deja peste 2000 de moschei (aparute democratic) !
   Dumneavoastra considerati ca ingradirile nu-s bune, dar fara ele, se instaureaza anarhia.
 • -10 (50 voturi)    
  comunitatea romanilor (Marţi, 28 martie 2017, 11:37)

  Adran [utilizator]

  face apel sa ferim romania de succesiunea de pasi care s-a intamplat in orice tara care a legiferat parteneriatul civil. sa ne ferim tara de corectitudinea politica, extremistii de stanga, educatia pervesiunilor in scoli, adoptiile de copii pentru homosexuali, ingradirea exprimarii libere, persecutarea micilor afaceri si persecutarea la locul de munca, totalitarismul minoritatilor, s.a.m.d
  • +1 (21 voturi)    
   mai bine sa distrugem decat sa construim ! (Marţi, 28 martie 2017, 13:11)

   Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui Adran

   vechi proverb romanesc !
  • +4 (14 voturi)    
   Corect (Marţi, 28 martie 2017, 15:40)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Adran

   "adoptiile de copii pentru homosexuali" ... si asa s-au golit centrele de plasament pt ca familliel crestine au adoptat atat de multi copii.


   "educatia pervesiunilor in scoli" ... clar, in scoli ii invatam pe copii la ora de religie ca e ok ca fiicele sa faca sex cu propriul tata daca intentia e sa pastreze pura semintia cu frica de dzeu.
 • -2 (40 voturi)    
  Carta Drepturilor Omului (Marţi, 28 martie 2017, 11:44)

  premierul grivco [utilizator]

  Carta Drepturilor Omului la ce articol prevede casatoria homosexuala?
  • +9 (27 voturi)    
   Carta Drepturilor Omului (Marţi, 28 martie 2017, 14:03)

   nellino [utilizator] i-a raspuns lui premierul grivco

   Carta Drepturilor Omului la ce articol prevede discriminarea pe baza de orientare sexuala?
   • -1 (23 voturi)    
    Daaaa (Marţi, 28 martie 2017, 15:00)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui nellino

    Ce demodati parintii astia hetero ai nostri ca ne au facut...Nu?
    • +4 (6 voturi)    
     Nu are legatura (Marţi, 28 martie 2017, 22:41)

     pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

     Cine spune ca sunt demodati ? Ce are asta de-a face cu homosexualitatea ? Ea nu tine de o moda, de ceva trendy sau cool. Tine de biologie. Te nasti homosexual si nu poti face nimic sa schimbi asta. Si nici nu e nevoie, e perfect normal, doar ca diferit fata de majoritate.
 • -5 (35 voturi)    
  Drepturi? (Marţi, 28 martie 2017, 11:51)

  Hexadanus [utilizator]

  Nu inteleg de ce drepturi sunt privati oamenii astia. Eu am dreptul sa ma casatoresc cu o femeie, sotia mea a avut dreptul sa se casatoreasca cu un barbat, si asa am facut. Ei nu au drepturile astea?
  Toti avem drepturi egale, get use to it.
 • +2 (44 voturi)    
  Nu inteleg de ce ... (Marţi, 28 martie 2017, 12:03)

  JestersTear [utilizator]

  ... doi parteneri de acelasi sex vor cu disperare sa se numeasca neaparat familie. Familia din totdeauna a fost formata din barbat, femeie si eventual copil/copii.
  S-ar putea utiliza notiunea de "comuniune homosexuala" ce ar putea deveni o institutie in sensul legal. Cu drepturi de mostenire, de reprezentare, etc. Dar fara drept de a infia copii. Daca vor si copii, vor trebui sa stranga din dinti si sa faca ce trebuie facut ca sa aiba copil. Oricum, sunt slabe sanse ca acel copil sa aiba inclinatia majoritatii ca adult.
  • +10 (36 voturi)    
   divaghezi (Marţi, 28 martie 2017, 13:12)

   Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

   nu vor neaparat nunta la popa si copii cum multi bat campii pe aici , vor sa fie respectati ca oricare om si nu judecati dupa orientarea sexuala.
   • +3 (13 voturi)    
    Nu vor inca (Marţi, 28 martie 2017, 13:29)

    Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

    Nici legalizarea familiei nu o doreau acum 50 de ani.
   • -2 (16 voturi)    
    asta (Marţi, 28 martie 2017, 15:16)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

    nuy e un motiv pentru legalizarea coasatoriei intre homosexuali sau intre lesbiene.
    mai bine intre ei, ca poate se vindeca.
    • +1 (13 voturi)    
     Well (Marţi, 28 martie 2017, 15:42)

     tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     Imi par rau ca iti dau vestea asta, dar tu nu te mai poti vindeca, fierea a dat pe afara si a preluat functiile sangelui in cazul tau.
  • +3 (19 voturi)    
   >dintotdeauna (Marţi, 28 martie 2017, 14:26)

   eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

   Definitie invechita. Socant, stiu - in functie de capacitatea mintala pe care o ai, e greu uneori sa intelegi ca o societate se poate dezvolta. Poate de 5 ori mai greu daca esti roman si nu esti tanar.
   • +1 (13 voturi)    
    Pai tocmai pentru ca este ceva nou... (Marţi, 28 martie 2017, 15:19)

    JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui eleVenereCtions

    ... ce nu a existat dintotdeauna si pentru ca este diferit ca semnificatie si sens fata de notiunea de familie, nu ii spui familie si ii spui "comuniune homosexuala" de exemplu.

    E ca si cum atunci cand a aparut primul automobil (in societatea care se dezvolta, sic!), numele lui ar fi trebuit sa ramana in continuare carutza/caleasca si nu automobil, pe motiv ca caruta/caleasca este o "definitie invechita".
    Aici e vorba de o particularizare, nu de o generalizare.
  • +7 (19 voturi)    
   E greu cu logica (Marţi, 28 martie 2017, 14:26)

   CreativeEurope [anonim] i-a raspuns lui JestersTear

   Este vorba de termenul familie conform legii. Nu vrei sa ii zici familie, bun spune-i uniune civica, dar spune-i asta pentru toate grupurile, toate cuplurile inclusiv cele hetero, si pentru familiile formate dintr-un singur parinte si copil, bunici si nepoti etc.

   Momentan cuplurile de acelasi sex nu au absolut nici un statut in lege. Daca au trait impreuna 40 de ani, si unul moare celalat nu are nici unul dintre drepturile pe care le-ar avea daca relatia ar fi recunoscuta si catalogata oficial conform legii.

   Si alta chestie te intreb eu. De ce BRUSC trebuie schimbata constitutia cand codul civil oricum nu prevede casatoriile civice intre persoane de acelasi sex? Si alta chestie, cu ce te freaca pe tine grija daca Gigel si Costel, sau Maria si Ana se iau la primarie si constituie familie?
   • 0 (12 voturi)    
    Daca peste 10-15-20 de ani... (Marţi, 28 martie 2017, 17:56)

    JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui CreativeEurope

    ... un grup de oameni (de ex. de gay din guvern) in frunte cu prim ministrul, vor da o OUG (precum nr. 13 de exemplu) in care vor modifica peste noapte codul civil astfel incat notiunea de familie sa poata fi schimbata intr-o shaorma cu de toate: adica oricine cu oricare si oricati, ei bine acesta modificare a Constitutiei va opri posibilitatea unei interventii de acest fel. Si nu numai.

    Iar de frecat grija, pe mine unul ma ingrijoreaza promovarea anormalitatii si promiscuitatii la rang de firesc si normalitate. Drumul spre autodistrugere sociala e pavat cu cele mai bune si naive intentii.
    • +4 (8 voturi)    
     ce e normalitatea? (Marţi, 28 martie 2017, 19:09)

     nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

     ce e normal pentru paianjen e haos pentru musca. cine defineste normalitatea? majoritatea? am putea spune atunci ca evenimente precum holocaustul au fost normale? recunosc, e o exagerare voita. dar cred/sper ca intelegi unde bat.
    • +3 (7 voturi)    
     Stiinta a evoluat (Marţi, 28 martie 2017, 22:33)

     pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

     Homosexualitatea nu mai este considerata anormala sau promiscua de zeci de ani, de cand stiinta a concluzionat ca este perfect normala, doar ca este intalnita la un procent mic din populatie. Asta nu o face insa anormala. Intr-o tara de albi minoritatea de culoare nu este anormala doar pentru ca are o pondere mai mica.
    • +4 (4 voturi)    
     Hai.. (Miercuri, 29 martie 2017, 10:56)

     CreativeEurope [anonim] i-a raspuns lui JestersTear

     Si tot nu vad unde este problema daca in definitia familiei intra si familiile unde partenerii sunt de acelasi sex. Ei exista si sunt acolo si vor fi acolo intotdeauna!! Nu o sa dispara!

     Si daca ai 5 insi care nu sunt rude de sange si vor sa fie considerati familie in cadrul legii pentru ca asa se considera si se comporta ca grup, tot nu vad unde e problema!

     Si hai las-o cu promovarea promiscuitatii, ca mai multa promiscuitate vad la televizor si de la cei hetero, in plina zi dar acolo e normal si firesc nu?

     Homosexualitatea a existat intotdeauna, in antichitate era chiar perfect acceptata. Singura diferenta este ca se intalneste doar la un procent mic din populatie.

     Si schimbarea asta nu loveste doar in cei din lgbtq, ci loveste si in cuplurile care locuiesc impreuna dar nu sunt casatorite din varii motive, loveste in familiile cu un parinte, loveste in familiile unde copii locuiesc cu alte rude decat parintii, respectiv bunici, unchi samd. Cine esti tu sa le interzici sa se numeasca familie?
  • 0 (10 voturi)    
   Simplu (Marţi, 28 martie 2017, 18:35)

   cenzuratul [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

   Ei insista ca un cuplu de 2 homo sa se numeasca familie, exact ca un cuplu hetero, pentru ca ei vor sa ne spele pe creier ca cele 2 tipuri de relatii sunt la fel de normale, ca nu exista nicio diferenta intre ele, ca sunt doar 2 comportamente oarecare.
  • -2 (8 voturi)    
   Impotriva ignorantei (Marţi, 28 martie 2017, 22:39)

   pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

   "Oricum, sunt slabe sanse ca acel copil sa aiba inclinatia majoritatii ca adult."
   Si cum ai ajuns tu la concluzia asta ? Crezi ca speculatiile tale tin loc de adevar ? Chestiunile astea sunt studiate si deja stim ca acei copii crescuti in cuplurile de acelasi sex nu-si schimba orientarea sexuala. Se dezvolta normal la fel ca si copiii crescuti in familiile de sex opus.

   Children raised by lesbian mothers or gay fathers did not systematically differ from other children on any of the outcomes. The studies indicate that children raised by lesbian women do not experience adverse outcomes compared with other children. The same holds for children raised by gay men, but more studies should be done. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1467-9450.00302/abstract
   • 0 (4 voturi)    
    Cum? Prin similitudine (Miercuri, 29 martie 2017, 13:05)

    JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

    Iau urmatorul exemplu: un copil ce asimileaza de mic ideea ca este ok sa se detoneze in mijlocul necredinciosilor, este foarte putin probabil ca va crede altceva cand va deveni adult. Nu zic ca este imposibil sa se schimbe.

    La fel si in cazul unul baiat crescut de doi tati (ma rog, sa zicem ca unul din ei ar fi "mama") este putin probabil sa isi formeze un format psihologic al unui heterosexual.
    Inainte de cautiona parerile unor specialisti mai mult sau mai putin obiectivi, in primul rand ar trebui sa vedem parerea (ca adult) a unui copil crescut de un cuplu gay. vezi de exemplu cartea:
    Dawn Stefanowicz - "Out From Under: The Impact of Homosexual Parenting"
   • +3 (3 voturi)    
    Stiintele sociale (Miercuri, 29 martie 2017, 21:09)

    cenzuratul [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

    sunt acaparate de fanatici LGBTQ+ABCDEF.

    Uite-l pe unul care zice ca NU EXISTA SEX BIOLOGIC youtu.be/10fDRERJh4w

    Deci lasa vrajeala cu "studiile" ca ne-am saturat.
 • +5 (37 voturi)    
  3 milioane de semnaturi ... (Marţi, 28 martie 2017, 12:04)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  ... cati din 3 milioane au pus deshtiu ?...
  • -2 (14 voturi)    
   Vei afla la referendum! (Marţi, 28 martie 2017, 16:06)

   cinevatus [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   E cel putin hilara prezumptia dvs.
   Va dau o informatie care sa elimine di negura ignorantei in care sunteti: si romani di Silicon Valley au sustinut initiativa.
   • +2 (12 voturi)    
    unde bati? (Marţi, 28 martie 2017, 18:07)

    nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui cinevatus

    nu vad care e scopul afirmatiei cu romanii din SV. sunt ei etalonul de inteligenta al poporului roman? e oarecum infantila incercarea de a promova ceva pe spinarea unor oameni cu care probabil singurele lucruri in comun pe care le ai sunt tara de origine si parerea vis-a-vis de subiectul in discutie. e ca si aia cu copiii de la scoala care se lauda ca-s vecini cu unul care i-a plimbat o data in bmw.
  • -1 (3 voturi)    
   io (Marţi, 28 martie 2017, 19:28)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   l-am pus, mai nea mortule...
 • +11 (27 voturi)    
  Asa e cand nu ai viata ta , (Marţi, 28 martie 2017, 12:06)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  iti vezi obsesiv de a altora ...

  Ba pe la acces in rect ...

  Ba pe la caKatos ..
  • -1 (7 voturi)    
   Asa e cand democratia e cu portia! (Marţi, 28 martie 2017, 16:13)

   cinevatus [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   Asa e cand crezi ca e democratie doar cand decide "cine trebuie" si cum trebuie. Halal!

   Eu zic sa votam toti, tu zici tu nu ai habar. Hai cara-te!
 • -14 (36 voturi)    
  Drepturile omului.. (Marţi, 28 martie 2017, 12:07)

  Alex735 [utilizator]

  ..nu includ dreptul de a practica sex anal.
  • +7 (19 voturi)    
   nici oral ? (Marţi, 28 martie 2017, 13:13)

   Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui Alex735

   spune tot ce stii , ca sa nu gresim noi nestiutorii!
  • +3 (13 voturi)    
   Dar (Marţi, 28 martie 2017, 15:50)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Alex735

   Dar sa faci sex Duminica ai voie ?

   Dar sexul fara sa fii casatorit ?

   Dar ai voie sa te casatoresti cu o femeie care nu e virgina ?

   Daca inlocuiesti Drepturile Omului cu acea carte de fictiune proasta numita Biblia, raspunsul la toate intrebarile astea e NU.
   Cu alte cuvinte, Coalitia pt Familia Cre(s)tina e o mare ipocrizie ! Daca apareau si aceste intrebari in referendum sunt curios cate semanturi ar mai strans.
 • -4 (28 voturi)    
  Ce facem cu copiii? Pe ei cine i intreaba? (Marţi, 28 martie 2017, 12:20)

  jackalphonse [utilizator]

  Un referendum nu rezolva o problema stiintifica. Noaptea nu se face zi prin referendum.
  Sa se casatoreasca, pentru ca oricum traiesc impreuna, dar decizia sa fie disociata de problema copiilor pana la noi date STIINTIFICE.
  Sa se finanteze granturi de cercetare intinse pe 10 ani macar, in care psihiatrii, psihologii si sociologii sa elucideze efectele posibile asupra copiilor cu parinti homosexuali (care pot fi nule, de ce nu?). Sa se creeze modele experimentale, nu stiu cum, dar sa se finanteze gasirea unei solutii.

  Pe de alta parte, transgenderii sunt barbati cu barba si cu "matz" care se imbraca in femei? Hai sa fim seriosi. La casa de nebuni gasesti si regi sau extraterestri. De ce sa nu legalizam familia extraterestrilor, de exemplu? Martienii cu certificat de glumeti ne vor crede homofobi.

  Solutia: desfiintati notiunea de familie "traditionala". "Traditia" nu devine traditie in urma unui referendum, devine in urma un proces evolutiv social.

  In fond in matematica exista exprimarea: fie o familie de functii de gradul n...
  • +2 (6 voturi)    
   Appeal to emotion (Marţi, 28 martie 2017, 15:28)

   eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

   https://www.logicallyfallacious.com/tools/lp/Bo/LogicalFallacies/29/Appeal_to_Emotion
   • -1 (11 voturi)    
    ha ha (Marţi, 28 martie 2017, 16:16)

    Adran [utilizator] i-a raspuns lui eleVenereCtions

    utite-l pe el cu #logicadeONGist. ai luat la rand comentariile pro homo de pe acest thread si le-ai trecut prin siteul ala ? sau doar ce ti-a convenit.
 • +1 (49 voturi)    
  Dreptul copilului de a avea o mama! (Marţi, 28 martie 2017, 12:36)

  CezarN [utilizator]

  Un copill are dreptul fundamental si natural de a avea o mama, de a fi alaptat, de a creste si a se dezvolta in preajma a doua instincte fundamentale si esentiale pentru dezvoltarea sa: sentimentul matern si cel patern.
  Un copil are dreptul de a nu fi considerat o marfa inca inainte de a se naste si de a fi tranzactionat (pe bani multi) entru a fi nascut de o femeie, de mama lui naturala, si apoi vandut(oricat am ocoli, acesta este terenul corect) unei familii de gay.

  La drepturile copilului, se gandeste cineva? Sau, dintr-un egoism major, domnii gay se gandesc doar la a-si trage un pet.
  La drepturile acelei femei folosita pentru produs copii se gandeste cineva? Veti spune ca ea a renuntat de buna voie la drepturile asupra copilului, insa va intreb, CHIAR de bunavoie? Sau manata de saracie? Sau cumparata? Apoi, fiind vorba de un drept FUNDAMENTAL este discutabil daca cineva poate renunta la el.

  La urma-urmei, este o problema de etica si de morala publica, o problema care se transeaza dupa vointa mojoritatii. De ce nu se legifereaza familiile cu patru-cinci parinti(M+F de-a valma)? Nu este cu nimic diferit acest caz de o familie M+M. Pai, nu se legifereaza pentru ca SOCIETATEA considera ca nu este conform cu principiile sale, cu morala sa publica, asa cum este ea inteleasa acum. Pentru ca un copil are dreptul sa se dezvolte alaturi de mama si tatal sau naturali. Acesta este dreptul pe care societatea il protejeaza,si din acest motiv nu legalizeaza familiile care au la baza in primul rand placerea sexuala, nu aducerea pe lume a copiilor.

  Desigur ca se pot aduce in discutie failiile monoparentale, sau copii abuzati, abandonati in familiile normale, insa acestea nu sunt altceva decat EXCEPTII, si lucruri care se intampla DUPA ce o familie este intemeiata, deci legiutorul nu poate sa le prevada.
  • -2 (26 voturi)    
   Din greseala am dat minus (Marţi, 28 martie 2017, 12:49)

   JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Un comentariu foarte bun si argumentat.
  • +4 (28 voturi)    
   din ciclul (Marţi, 28 martie 2017, 14:11)

   nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   noi nu putem, dar nici pe altii nu lasam.

   nu stiu de unde ai scos tu treaba asta cu drepturile fundamentale ale copilului dar vorbesti un pic pe de rost. mai documenteaza-te inainte sa faci afirmatii din astea. copiii ajung marfa din cauza inabilitatii statului in care s-au nascut de a-i proteja. statul roman prefera sa ii tina in orfelinate sau sa ii incredinteze unui asistent maternal (presupun ca n-ai idee cam ce se intampla cu un copil in orfelinat sau unul in grija unei femei care l-a luat in asistenta doar pentru banii pe care ii primeste) decat sa ii dea spre adoptie unei familii care nu poate/nu doreste sa conceapa un copil. contrar parerilor tale treaba asta cu conceptia unui copil e un pic mai complicata decat un simplu act sexual dintre un barbat si o femeie.

   de unde ai ajuns tu la concluzia ca un cuplu gay (aici intra si femeile nu doar barbatii, care in unele situatii chiar concep un copil) adopta un copil ca si pet? femeie folosita la produs copii? in caz ca nu te referi la mamele surogat, si exista intr-adevar o forma de exploatare atunci problema e a statului nu a definitiei familiei. tu gandesti un pic inainte sa dai drumul la vorbe sau dai de-a dreptul dupa cum ti se nazare?

   "nu legalizeaza familiile care au la baza in primul rand placerea sexuala". nu cred ca iti dai seama cam ce ineptie ai debitat. adica eu n-am dreptul sa ma casatoresc cu o femeie doar din simplul fapt ca ne place sa facem sex, printre altele, si nu ne gandim neaparat sa concepem copii. poate sotia nu vrea sa treaca prin neplacerile unei sarcini si doreste sa infiem un copil. un copil care a avut nefericirea sa fie abandonat de o femeie care face parte dintr-o familie traditionala ca la "carte". nu ingradeste nimeni dreptul copilului de a creste langa parintii lui naturali. ca nu vine nimeni sa ia copilul de la tzatza mamei sa-l dea unei alte familii decat daca respectiva mama nu are grija de el (conform unor legi votate tot de o majoritate).
  • +3 (23 voturi)    
   continuare (Marţi, 28 martie 2017, 14:24)

   nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   daca ai citi un pic ai vedea ca sunt grupuri sociale in care copii sunt crescuti de catre tot grupul. copiii crescuti in astfel de grupuri beneficiaza de experienta intregului grup, nu doar cea a parintilor. cu alte cuvinte, pasesc in viata cu mult mai multe cunostinte de la varste la care copiii crescuti in societatile "moderne" abia descopera cartile de colorat.

   procesul natural de concepere a unui copil nu verifica constitutia inainte de a se produce. mai pe intelesul tau, copiii pot veni pe lume si dintr-un barbat si o femeie care nu sunt casatoriti. cu copiii aia ce facem? au venit pe lume in urma unei anomalii legislative. pe ei cum ii incadram, cum ii etichetam? le punem un semn in frunte si ii dam la o parte pentru ca nu sunt rezultatul unei familii definite de niste ingusti la minte ca si tine?

   te-am insultat voit si nu am de gand sa imi cer scuze. la fel de insultat m-am simtit si eu cand ti-am citit ineptiile.
   • -6 (20 voturi)    
    De ce sa ma supar? (Marţi, 28 martie 2017, 14:58)

    CezarN [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

    Este tipic pentru "toleranta" voastra.

    Cele mai agresive si intolerante mesaje de pe acest forum sunt ale celor care isi spun "discriminati".

    Eu am parerile mele pe care nu pot sa le expun liber pentru ca veniti voi cu invective gen dobitoc, spalat e creier, minti inguste, etc, ca o avanpremiera la ce va sa vina.

    Eu nu am jignit pe nimeni, nu am catalogat pe nimeni, doar mi-am expus opiniile.
    • +5 (13 voturi)    
     "doar" (Marţi, 28 martie 2017, 15:22)

     eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

     Asa cum si tu ai dreptul sa-ti expui opinia, asa si ceilalti au dreptul sa te ia peste picior pentru aceste opinii. Nu-i problema lor ca in afara de a tot repeta "IT'S JUST MY OPINION" tot ce spui e lipsit de substanta.

     Pana la urma, asa cum zici si tu de altfel, de ce sa fie intoleranta tolerata? Doar pentru ca in Romania sunt un numar disproportionat de mare de oameni dusi cu pluta pentru un motiv sau altul?
     • -2 (10 voturi)    
      sa traduc eu (Marţi, 28 martie 2017, 16:19)

      Adran [utilizator] i-a raspuns lui eleVenereCtions

      intoleranta tolerata = atunci cand nu esti de acord cu ceea ce spun eu am dreptul sa de injur, sa te amenint, sa-ti ingradesc dreptul la libera exprimare. Atunci cand insa tu nu esti de acord cu ce zic eu atunci esti homofob, intolerant, bigot... etc . Nu e super convenabil sa discuti atunci cand toata dreptatea e la tine si ceilalti nu au alta optiune decat sa te aprobe. #logicadeONGist .
    • +5 (9 voturi)    
     Corect (Marţi, 28 martie 2017, 15:55)

     tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

     "Eu nu am jignit pe nimeni" ... au existat cazuri de membrii KKK care au linsat persoane de culoare fara sa ii jigneasca.

     Poti sa fi rasist, xenofob, homofob dar o faci cu distinctie si politete, nu ca restul mocofanilor care si spun ce gandesc.
     • -4 (10 voturi)    
      Noi vorbeam de exprimarea opiniilor (Marţi, 28 martie 2017, 16:15)

      CezarN [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

      Nu de altceva!
      Insa, repet, va agatati de cazuri REALE de discriminare pentru a va lipi si voi de tema ca musca la arat.
     • -6 (6 voturi)    
      uite (Marţi, 28 martie 2017, 19:33)

      baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

      ca eu sint razizd, homofob, gzenofob si izlamofob. Te oftici rau de tot, este? Nu-i nimic, iti trece. Fii tolerant, asa scrie in carticica voastra rosie.
  • +6 (18 voturi)    
   THINK OF THE CHILDREN (Marţi, 28 martie 2017, 14:31)

   eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Si eu care credeam ca extrema dreapta americana este singura capabila de un asemenea argument penibil, argumentat prin nimic in afara de clasicul appeal to emotion.

   >SOCIETATEA
   Aceeasi fabuloasa "societate" care acum multi ani ii considera pe negri ca fiind neegali si care incercau cu disperare sa prezerve sclavia, nu? Face it - majoritatea rar are dreptate, si de multe ori trebuie ghidata pe drumul corect de catre altii.
  • +5 (11 voturi)    
   Cezar, (Marţi, 28 martie 2017, 17:41)

   Ord [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   daca esti homosexual poti avea copii. Te las pe tine sa gasesti cum (fara adoptie).

   In cazul ala ce face statul, ia copilul, decade parintele din drepturi? In caz ca acel parinte moare, partenerul de viata are vre-un drept asupra copilului sau este luat de stat?
   • -6 (10 voturi)    
    Nu cad in cursa :) (Marţi, 28 martie 2017, 18:59)

    CezarN [utilizator] i-a raspuns lui Ord

    Problema in discutie, cel putin in ceea ce ma priveste, este daca admitem familii gay, eu zic NU, pantru ca, admitandu-le, trebuie sa le admiti TOATE celelalte drepturi pe care o familie le are, de aici problemele cu copiii pe care am incercat eu sa le aduc in dezbatere.

    A ma transforma acuma intr-un vanator de gay cu copii (ajunsi LEGAL in aceasta situatie), EXACT asta ar descalifica demersul meu, ar arata ura si intoleranta bruta din parte-mi.

    Daca acest fenomen (gay cu copii, situatie legala) ar prolifera, ar atinge proportii la care cineva, atunci cand va fi si daca va fi cazul, ar gasi de cuviinta sa-l aduca in dezbatere publica, atunci, in functie de argumentele si de spetele intalnite si, de ce nu, de intelegerea pe care o voi avea la acel moment asupra fenomenului, imi voi exprima opinia.

    Pana atunci, daca imi este permisa o opinie, eu cred ca situatia legala a cublurilor LG poate fi reglementata in alt mod, ocolind notiunea si drepturile legale specifice care decurg din termenul de FAMILIE.
    • +3 (7 voturi)    
     Doar ca... (Marţi, 28 martie 2017, 23:27)

     pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

     Pornesti de la premise false, copii se dezvolta normal daca sunt crescuti de catre cuplurile de acelasi sex:

     Our findings revealed, for the first time, that young children adopted early in life by lesbian and gay parents were as well-adjusted as those adopted by heterosexual parents. Our results suggest that lesbian and gay adults can and do make capable adoptive parents. We found no significant differences among families headed by lesbian, gay, or heterosexual parents in terms of child adjustment, parenting behaviors, or couples’ adjust-ment. http://people.virginia.edu/%7Ecjp/articles/ffp10b.pdf

     Children raised by lesbian mothers or gay fathers did not systematically differ from other children on any of the outcomes. The studies indicate that children raised by lesbian women do not experience adverse outcomes compared with other children. The same holds for children raised by gay men, but more studies should be done. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1467-9450.00302/abstract
  • -2 (6 voturi)    
   felicitari pt comentariul postat (Marţi, 28 martie 2017, 21:53)

   un revolutionar [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   si vizualizat. Ale mele nu a fost vizualizat desi se refera și la sentimentele unui copil posibil adoptabil de catre lgbt dar este lipsit de stimularea si manifestarea sentimentelor fata de mama, in cazul in care a fost adoptat de catre un duet homosexual. ,,Dreptul„ fortat al unui duet lgbt de a adopta copii impotriva dreptului esential uman si existential al copilului de a avea tot timpul mama care ia dat viata și care ar trebui sa-l alapteze. Multumesc anticipat HN daca vizualizati/nu vizualizati acest comentariu.
  • +2 (8 voturi)    
   Copilul este fericit daca este iubit (Marţi, 28 martie 2017, 23:16)

   pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   "Acesta este dreptul pe care societatea il protejeaza,si din acest motiv nu legalizeaza familiile care au la baza in primul rand placerea sexuala, nu aducerea pe lume a copiilor."

   Eu vad aici o contradictie. Ba homosexualii cauta doar placerea, ba sunt obsedati de adoptia ( dupa unii furtul ) de copii. Hotariti-va odata ! Le reprosati ca nu pot face copii, iar apoi le refuzati adoptia de copii. Spuneti ca nu pot fi o familie pentru ca nu pot avea copii, iar apoi le refuzati chiar adoptia de copii, adica modul in care pot deveni si ei o familie dupa conceptia voastra.

   Cam multa inconsecventa aici. Apropo, copiii se dezvolta normal si sunt fericiti nu numai daca sunt crescuti de catre cuplurile heterosexuale, ci si daca sunt crescuti de catre cuplurile homosexuale:

   Our findings revealed, for the first time, that young children adopted early in life by lesbian and gay parents were as well-adjusted as those adopted by heterosexual parents. Our results suggest that lesbian and gay adults can and do make capable adoptive parents. We found no significant differences among families headed by lesbian, gay, or heterosexual parents in terms of child adjustment, parenting behaviors, or couples’ adjust-ment. http://people.virginia.edu/%7Ecjp/articles/ffp10b.pdf

   Children raised by lesbian mothers or gay fathers did not systematically differ from other children on any of the outcomes. The studies indicate that children raised by lesbian women do not experience adverse outcomes compared with other children. The same holds for children raised by gay men, but more studies should be done. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1467-9450.00302/abstract

   Deci pica si ideea asta cu copiii care vor avea de suferit daca nu sunt crescuti neaparat de catre o femeie si un barbat. Stiam deja din experienta familiilor monoparentale ca si in acest caz copiii se dezvolta normal, desi lipseste un parinte.
 • +1 (29 voturi)    
  coalitia pentru orfelinate (Marţi, 28 martie 2017, 12:51)

  ignatzgoldstein [utilizator]

  @CezarN: copii abandonati sau abuzati in familii "traditionale", oare unde sa-i punem? am auzit ca-i tare misto in orfelinate. e dreptul lor sa stea mai bine acolo in loc sa aiba 2 "tati" sau 2 "mame", nu? sa creasca mare in orfelinate, conform "valorilor" societatii.

  poate ai timp sa pui mana pe o carte:
  http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15504280802177615
  • +1 (29 voturi)    
   SI? (Marţi, 28 martie 2017, 13:04)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui ignatzgoldstein

   Tu crezi ca familiile gay vor fi familii de ingeri?
   Si acolo vor fi, daca vor fi, certuri, abandonuri, violente in familie, etc, doar si gay-ii sunt oameni, sau nu?
   • +1 (19 voturi)    
    legea adoptiei (Marţi, 28 martie 2017, 13:23)

    ignatzgoldstein [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

    gay-ii chiar sunt oameni, bine punctat :) deci pana la urma nu conteaza daca primeste una peste bot de 2 "tati" sau de 2 parinti "traditionali", nu?
    revenind la subiecte mai serioase: surprinzator sa nu, dar si in romanica legea stabileste clar definitiile pt. adoptia unui copil. (http://www.euroavocatura.ro/legislatie/1240/Legea_nr__273_2004_privind_procedura_adoptiei,_actualizata)
    e foarte putin probabil ca ai vedea un copil adoptat de 2 gay-i intr-un bloc de 12 etaje la rahova, dar avand in vedere ca traim in romanica traditionala, asta oricum n-o sa se intample :)
    • -1 (27 voturi)    
     Rationall vobind, ce ma deranjeaza (Marţi, 28 martie 2017, 14:27)

     CezarN [utilizator] i-a raspuns lui ignatzgoldstein

     Eu iti spun acum ca adoptiile de cte cupluri de gay si lesbi vor crea niste copii discriminati in societate; copiii sunt rautaciosi de sinceri intre ei.
     - La gradinita se va vorbi de mama si de tata, de Ziua mamei, de sarbatorirea zilei mamei. Copiii de gay vor fi usor stingheriti. Atunci vei veni tu, gay,(nu ma refer la tine iin special) si vei spune:"Copilul meu se simte discriminat la gradinita, hai sa nu mai sarbatorim "Ziua mamei", sau sa-i spunem altfel sau sa interzicem denumirile traditionale de MAMA si TATA". DE CE? De ce sa-mi schimb eu traditiile pentru ca tu nu vrei sa intelegi ACUM ca aici se va ajunge. Si s-a ajuns, deja, in tarile "avansate" din acest punct de vedere.

     - La fel vor fi povestile. ele sunt cu printi si cu zane, cu barbati care iubesc femei, care se casatoresc si au copii. tu vei spune iarasi "Copilul meu nu intelege asta. Hai sa punem si povesti cu barbati care iubesc barbati, sau cu femei." Mai mult, vei spune chiar sa interzicem povestile cu care am crescut toti, caci sunt homofobe, nu? La asta iarasi s-a ajuns in tarile "avansate". DE CE, intreb eu?

     Si ajungem usor-usor la definitia democrtiei: drepturile tale se intind pana le afecteaza pe ale altora. Or exact asta se va intampla odata cu familiile gay si cu adoptiile lor de copii: majoritatea va trebui sa-si restranga drepturile(de a spuna mama si tata, de a asculta povesti, daca este sa vorbim doar de exemplele date) pentru ca tu vrei sa faci ceva ce natura nu ti-a permis si nici tu nu vrei sa-ti asumi(cu toate ca esti gay si mandru de asta, nu?)
     • +1 (21 voturi)    
      ma faci sa rad (Marţi, 28 martie 2017, 14:37)

      nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

      un cuplu de gay va sti sa-i explice copilului cum sta treaba cu "mama" si "tata" in asa fel incat sa nu fie nevoie de modificari in cartea de colorat cu printi si printese. iar de ziua mamei copilul va desena o felicitare pentru parinti, pentru ca se presupune ca o educatoare mai deschisa la minte o duce capul sa se adapteze la situatie si sa explice copilului anumite lucruri, daca parintii nu au facut-o deja. asta se numeste incluziune sociala, capitol la care noi ca popor suntem subunitari. evident, cand ai anumite "credinte" inradacinate in gandire e greu sa vii cu solutii mai ample decat modificarea cartilor de povesti. ai fi uimit cate poate intelege un copil.
      • -1 (15 voturi)    
       Nu-i asa (Marţi, 28 martie 2017, 15:02)

       CezarN [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

       Lucrurile la care fac eu referire CHIAR SE INTAMPLA in Vest.
       Nu-i vorba ca o "educatoare deschisa la minte va sti..." cum cu prefacuta intelepciune scrii tu, ci o educatoare deschisa sau nu la minte VA FI OBLIGATA sa ..., cum obligata este deja acolo unde jocurile v-au iesit.
       • +1 (11 voturi)    
        da, ne-au iesit jocurile (Marţi, 28 martie 2017, 15:31)

        nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

        folie de aluminiu ai?

        in tartacuta aia a ta, plina de intelepciune care nu e prefacuta ai cugetat vreodata de ce tarile vestice o duc mai bine decat noi? pentru ca nu se ancoreaza in nimicuri de genul asta. nu exista mers inainte pentru societati inglodate in doctrine antice. istoria vorbeste de la sine. banui ca voua va e draga o societate islamica, dupa cum scrie la buche. o societate in care mergi si dai cu muchea in cap la ala de nu-i asa cum e scris in lege. trist.
        • -1 (9 voturi)    
         Asta este si o problema pe viitor (Marţi, 28 martie 2017, 16:05)

         CezarN [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

         Tocmai ca v-au iesit jocurile in alta parte, si se vede ca nu-i tocmai bine(fenomenul trump, declaratiile unui ministru german care afisrma ca se fac presiuni inacceptabile privitor la drepturile gay), va fi mai greu sa va iasa in alte parti.
      • 0 (14 voturi)    
       un cuplu de gay va sti sa-i explice copilului (Marţi, 28 martie 2017, 15:08)

       Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

       Garantezi tu? Mai sa fie, eu din cate vad la toti aparatorii astia, gay sunt doar cei cu studii superioare, mari iubitori de cultura, care se duc la Opera saptamanal si citesc cel putin o carte de literatura universala la trei zile.
       Inteleg ca sub nici o forma un gay nu poate fi cu 8 clase sau muncitor necalificat, badaran, nesimtit, prost-crescut, violent, nu poate scuipa pe jos sau vorbi urat. Un gay nu poate fi decat un exemplu in societate, un exemplu de buna-crestere, finete culturala sau mare iubitor de pisici si ghivece cu petunii.
       • +1 (11 voturi)    
        ti-ai cam raspuns singur la intrebare (Marţi, 28 martie 2017, 15:41)

        nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

        persoanele care isi accepta conditia au un nivel de inteligenta peste medie si provin in general din familii educate. cei care decid sa-si tina in frau aceste "defecte" provin din familii mai putin liberale din punctul asta de vedere. aceste persoane vor tine orientarea lor sexuala ascunsa si vor prefera sa traiasca izolate pentru ca stiu ca vor fi condamnati de catre familiile si prietenii lor. sunt persoane care vor pune pret mai mare pe pastrarea bunelor relatii cu familia decat fericirea personala. sunt multe cazuri in care persoane in aceasta situatie aleg sa se sinucida. apoi cei ce raman in urma isi musca pumnii, se uita in sus si intreaba de ce.

        ce se face acum nu este cu nimic diferit cu ce au facut atatia lideri in trecut cu persoane care nu se incadrau intr-un anumit tipar social. alegem sa excludem din societate niste persoane care sunt diferite de ceea ce cred unii ca este normal. priviti ce se intampla in turcia si incercati sa deduceti ce o sa se intample cu persoane in situatia asta daca se va vota (democratic) reintroducerea pedepsei capitale.
        • 0 (10 voturi)    
         Ce facem cu urmatoarele cazuri (Marţi, 28 martie 2017, 16:36)

         Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

         adica "persoane care nu se incadrau intr-un anumit tipar social":
         Cei care dau sau iau mita. Zeci de mii de romani (daca nu sute de mii) considera asta normal. In frunte cu ala care zicea sa schimbam legea.
         Cei care fura. Nu mult, un pic. Nici nu se vede. Zeci de mii de romani (daca nu sute de mii) considera asta normal.
         Cei care isi bat copii sau nevestele.Zeci de mii de romani (daca nu sute de mii) considera asta normal.
         Cei care triseaza la examene. Aici intra si plagiatele. Zeci de mii de romani (daca nu sute de mii) considera asta normal.
         Cei care refuza sa munceasca si vor ajutor social. Zeci de mii de romani (daca nu sute de mii) considera asta normal.
         Si altele. Ce facem? Schimbam "normalul" ca sa le pice lor bine?
         Iar exemplul cu Turcia nu are ce cauta aici. Vorbim de Romania. Bine ca nu dati exemplu cu Arabia Saudita sau DAESH. Ce ar trebui acum, sa acceptam rationalizarea apei pentru ca in Sahara nu au aia ce bea, apa economisita la noi oricum neputand fi dusa in Sahara?
         • +3 (9 voturi)    
          bate saua sa priceapa iapa (Marţi, 28 martie 2017, 16:46)

          nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

          exemplul cu turcia l-am dat pentru ca turcia s-a transformat dintr-o tara folosita ca exemplu democratic in anumite contexte intr-o semi dictatura prezidentiala. care urmeaza a se transforma intr-o dictatura. stim si noi prea bine cum functioneaza o dictatura. acum, la baza acestor state sta o doctrina religioasa. cam acelasi lucru il facem noi. eu nu spun ca maine vom fi si noi la fel. dar categoric nu ne indreptam in directia care trebuie cand o miscare sprijinita de biserica poate decide ingradirea unor libertati sociale pentru anumite categorii de cetateni. dupa cum spunea un "intelept": pas cu pas. cu asta nu sunt de acord.

          iar daca exemplul cu turcia nu are ce cauta aici, cu atat mai mult exemplul tau cu infractiuni versus disfunctionalitati de natura psihica sau fizica este total nepotrivit. homosexualitatea nu este o infractiune, cum de altfel nici familia formata din persoane de acelasi sex nu constituie infractiune. compari mere cu pere.
          • -4 (8 voturi)    
           Nu compar mere cu pere (Marţi, 28 martie 2017, 17:04)

           Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

           Ti-am dat exemple de infractionalitati care nu sunt considerate infractionalitati de o buna parte a populatiei. Si asta legat de ce spuneai tu, anume sa acceptam o schimbare impotriva tiparului social. Tiparul social in Romania zice ca se poate fura un pic, se poate da / lua mita mai putina. Ca ne place, ca nu ne place, asta e tiparul social in Romania. Si atunci hai sa schimbam legea. Sa fie mita doar de la 1.000 de lei in sus. La fel si cu casatoriile. Acceptam casatoriile gay, dar nu le acceptam pe cele transgender, ca ar fi prea de tot. A, peste 20 de ani ne dam seama ca 1.000 e prea putin (deh, inflatia) si marim la 2.000. Si le permitem si transgenderilor sa intemeieze familii. Evolutia societatii, ce mai.
           Si va mai spun din nou, ca am facut-o de m-am saturat: nu biserica, nu miscarea DECIDE. Ele CER. De decis, decide intreaga populatie, la Referendum. Da' prapastiosi si panicati mai sunteti.
           • +4 (6 voturi)    
            decizii (Marţi, 28 martie 2017, 18:33)

            nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

            tot populatia a decis si parlamentul si ia uite ce tantosi suntem. asa ca permite-mi sa ma indoiesc de sanitatea deciziilor intregii populatii. rezultatul acestui referendum nu poate fi democratic daca determina ingradirea drepturilor unor cetateni.
            • -2 (6 voturi)    
             Atunci lasa (Marţi, 28 martie 2017, 19:04)

             Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

             chestia cu Biserica si asociatia aia deoparte.
             Oricum e bine ca macar unul din marea masa de corecti politici si-a dat seama ca Referendumul decide, nu inapoiatii astia din secolul X.
         • +2 (10 voturi)    
          cat despre tipare sociale (Marţi, 28 martie 2017, 16:50)

          nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

          ca vad ca nu te duce mintea unde trebuie.

          faceam referire la hitler si holocaust, stalin si pogromuri, ceausescu si cighid. voi stiti pe ce lume traiti sau doar scoateti capul din cand in cand si trageti cate o cugetare de "se sparie gandul".
       • +3 (5 voturi)    
        Realitate versus fictiune (Marţi, 28 martie 2017, 23:50)

        pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

        In loc sa te pierzi in tirade inutile pline de speculatii, mai bine ai citi cum sta situatia in realitate:

        Our findings revealed, for the first time, that young children adopted early in life by lesbian and gay parents were as well-adjusted as those adopted by heterosexual parents. Our results suggest that lesbian and gay adults can and do make capable adoptive parents. We found no significant differences among families headed by lesbian, gay, or heterosexual parents in terms of child adjustment, parenting behaviors, or couples’ adjust-ment. http://people.virginia.edu/%7Ecjp/articles/ffp10b.pdf

        Children raised by lesbian mothers or gay fathers did not systematically differ from other children on any of the outcomes. The studies indicate that children raised by lesbian women do not experience adverse outcomes compared with other children. The same holds for children raised by gay men, but more studies should be done. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1467-9450.00302/abstract
     • +3 (9 voturi)    
      inca ceva (Marţi, 28 martie 2017, 15:02)

      nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

      copiii vor fi rautaciosi intre ei pe tema asta din cauza informatiilor si prejudecatilor transmise de catre parinti. copiii nu vor judeca niciodata un rrom dupa culoarea pielii ci dupa ce ce afla de la parinti ce sunt rromii.
      • -2 (12 voturi)    
       Te inseli (Marţi, 28 martie 2017, 15:36)

       CezarN [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

       Copii judeca de la caz la caz, nu au tendinta de a generaliza. Eu am invatat cot la cot cu tiganii si nu cred ca esti mai in tema ca mine.

       Dar ce faci tu nu este decat o incercare jalnica de a va agata de o tema adevata, de o discriminare adevarata(evrei, romi, negri).

       Insa eu spuneam ca un copil de gay se va simti diriminat doar diin cauza ca ceilalti copii se vor comporta NORMAL (cum spuneam, mama, tata, povesti). El va spune ca nu are mama, ci doi tati, toti ceilalti oate ca vor intelege, insa e va gasi cineva sa-i spuna ca este imposibil sa nu aiba mama, doar ca el a fost cumparat de a mama lui de cei doi barbati(desigur vor fi si alte cazuri, cand sunt rapiti de la parinti de catre statul-gay-vezi cazul din UK sau Noregia- si dati in crestere unor gay cu relatii unde trebuie.
       Dar stiu, aveti leac si la asta-se numeste corectitudinea politica, adevarata masina de spalat creiere invidiata chiar si de BOR.
       • +4 (10 voturi)    
        iaca sunt in tema (Marţi, 28 martie 2017, 16:07)

        nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

        ca si eu am invatat si jucat cot la cot cu ei. si am interactionat cu ei si institutional. asa ca mai usor cu presupunerile.

        discriminarea pe orice fond tot discriminare se cheama. fie ca e pe culoarea pielii, religie, educatie sau statut social.

        copilul care are ca parinti un cuplu gay nu se va simti discriminat intr-o societate care ii accepta parintii asa cum sunt. nu este vorba despre political correctness, este vorba despre incluziunea sociala, despre acceptarea semenilor in structuri sociale indiferent de criteriile enumerate mai sus.

        ce trebuie sa intelegi tu e ca nu toti suntem activisti lgbt sau ce cucuri iti mai trec tie prin cap, ci doar niste membri normali dispusi sa acceptam in societate si pe cei care nu au aceleasi orientari ca si noi. o lege care ingradeste aceste drepturi pune bazele pentru niste lucruri infioratoare.

        citeste despre alan turing (alt exemplu mai bun nu mi-a venit in minte), pune in balanta contributia lui la societatea de astazi cu masura adoptata de statul britanic impotriva lui si daca vei considera ca este corecta acea solutie atunci termenul de fiinta umana nu ti se aplica.
        • +1 (7 voturi)    
         Cunosc! (Marţi, 28 martie 2017, 16:32)

         CezarN [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

         Insa nu despre asta discutam noi(cel putin eu), ci despre adoptii, ceea ce este cu totul altceva.

         Eu nu am spus "Sa-i vindecam sau sa-i tratam cu forta!".

         Eu am spus doar ca nu mi se par OK adoptiile copiilor de catre cupluri gay.
         • +2 (8 voturi)    
          deja ai uitat? (Marţi, 28 martie 2017, 16:55)

          nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

          mai citeste-ti o data raspunsul cu dreptul copilului de a avea o mama. daca sustii un argument, macar fii consistent.
     • +1 (13 voturi)    
      "De ce sa-mi schimb eu traditiile" (Marţi, 28 martie 2017, 15:26)

      eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

      Si uite de ce ramanem in continuare un popor inapoiat. Avem pretentii, vrem sa devenim o tara moderna, demna de cinste, dar fara sa ne schimbam in vreun fel, nu nu, mai bine o tinem in ineptiile noastre si in tot felul de conspiratii anti-vestice.

      https://www.logicallyfallacious.com/tools/lp/Bo/LogicalFallacies/29/Appeal_to_Emotion
      • -2 (8 voturi)    
       ma (Marţi, 28 martie 2017, 17:37)

       Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui eleVenereCtions

       da esti evoluat numa daca esti de acord cu casatoriile alea ma?
      • 0 (8 voturi)    
       spalatu-le (Marţi, 28 martie 2017, 18:09)

       Adran [utilizator] i-a raspuns lui eleVenereCtions

       lasa-ne cu #logicadeONGist
       • +2 (6 voturi)    
        educatu-le (Marţi, 28 martie 2017, 18:56)

        nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui Adran

        #gramaticadesantierist
     • +1 (7 voturi)    
      Prejudecati (Marţi, 28 martie 2017, 23:47)

      pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

      "Or exact asta se va intampla odata cu familiile gay si cu adoptiile lor de copii: majoritatea va trebui sa-si restranga drepturile(de a spuna mama si tata, de a asculta povesti, daca este sa vorbim doar de exemplele date) pentru ca tu vrei sa faci ceva ce natura nu ti-a permis si nici tu nu vrei sa-ti asumi(cu toate ca esti gay si mandru de asta, nu?) "

      Ce spui tu este lipsit de logica. Daca se legalizeaza casatoriile homosexuale si se acorda drept de adoptie, asta nu va duce la restrangerea drepturilor majoritatii heterosexuale, ci va duce la acordarea de noi drepturi acestei minoritati.

      Nimeni nu va interzice unui copil dintr-o familie hetero sa-si numeasca parintii mama si tata. E absurd ceea ce afirmi. Si nici nu va interzice nimanui sa asculte povesti. De unde ai scos afirmatiile astea fara noima ?

      Apoi tu justifici interzicerea adoptiei de catre cuplurile de acelasi sex folosindu-te de intoleranta societatii fata de ei ? Dumnezeule mare ! Pai atunci oamenii astia niciodata nu vor avea drepturi pentru ca mereu vor fi discriminati si cand se va pune problema acordarii de drepturi se va invoca chiar discriminarea pentru neacordarea de drepturi. Adica un cerc vicios. Si odios.

      In modul asta nici sclavii nu ar fi beneficiat de drepturi, nici femeile nu ar fi trebuit sa beneficieze de drepturi, nici persoanele de culoare. Puscariasii nici nu ar trebui eliberati din inchisoare pentru ca, in acord cu logica ta, odata aflati in libertate ei vor fi discriminati pe baza statutului de fosti puscariasi si vor suferi. Si nici nu trebuie sa li se permita sa aiba copii. Iti inchipui ce chinuiti vor fi la scoala de ceilalti colegi care ii vor agresa fiindca sunt copii de puscariasi ?

      E absurd ceea ce afirmi. Esti prozonierul prejudecatilor. Te agati cu disperare de ele si ajungi sa discriminezi persoane nevinovate, doar pentru ca refuzi sa accepti concluziile stiintei care ne spune ca homosexualitatea este normala si copiii adoptati cresc normal.
   • +1 (7 voturi)    
    Nu vad logica (Marţi, 28 martie 2017, 23:31)

    pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

    Si cum invalideaxza asta dreptul lor de a avea copii ? Pe principiul asta nici cuplurile hetero nu ar trebui sa aiba dreptul asta. Dreptul parintilor exista atat timp cat isi respecta indatoririle parintesti, insa nu avem dovezi ca parintii de acelasi sex au un comportament necorespunzator fata de copii de o maniera net diferita comparativ cu cuplurile hetero.
  • +2 (24 voturi)    
   si cand spui carte (Marţi, 28 martie 2017, 13:20)

   Adran [utilizator] i-a raspuns lui ignatzgoldstein

   te referi la propaganda.
   ce impiedica familiile normale sa mai adopte copii fata de cei pe care ii au deja? daca iti este asa grija de copiii din orfelinate (ma indoiesc grav) de ce nu pledezi pentru programe, legi care sa impulsioneze famiile normale sa adopte ? sa le dea bani sa poate sa-i creasca si sa vezi ce cresc numarul adoptiilor. dar tu esti doar parsiv, nu vrei sa discuti pe rezolvarea anumitor probleme, pe tine te intereseaza doar un singur lucru.
   • +2 (16 voturi)    
    ai idee (Marţi, 28 martie 2017, 14:32)

    nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui Adran

    cam ce inseamna adoptia unui copil in romania, cat de complicat e procesul si cam cat dureaza? din ce citesc, nu prea ai idee. procesul de adoptie poate dura ani de zile. de ce? pentru ca statul roman este condus de inapti care nu sunt in stare sa vina cu niste masuri in a sprijini adoptia unui copil. e mai usor sa ii tii in orfelinate pentru ca in felul asta se justifica existenta DGASPC unde in pozitii cheie se afla persoane adanc ancorate in sistem si care toaca mormane de bani in alte interese.
    • 0 (8 voturi)    
     nu faci decat sa susti ceea ce am spus (Marţi, 28 martie 2017, 18:11)

     Adran [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

     trebuie sa facem ceva sa ajutam familiile normale sa adopte, sa luptam pentru asta. NU sa legalizam uniuni de homosexuali si sa spunem ca motivul pentru care facem asta e sa salvam copilasii din orfelinate. ca e ridicol
     • +2 (10 voturi)    
      da, si nu prea (Marţi, 28 martie 2017, 18:47)

      nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui Adran

      ce e rau in uniunile de homosexuali? de ce nu au dreptul sa se numeasca familie? de ce nu au dreptul sa infieze si sa creasca un copil? stii foarte bine ce-am vrut sa spun dar te invarti in jurul degetului. nu stiu de unde ai scos tu motivul cu salvarea copiilor din orfelinate.

      vii si te bati cu pumnul in piept ca sprijinim adoptia de copii dar de fapt ce vrei sa spui e ca nu esti de acord cu homosexualitatea. este dreptul tau sa fii homofob, dar atata vreme cat homosexualitatea nu constituie infractune nu prea sta in dreptul tau sa ingradesti drepturile persoanelor din aceasta categorie. drepturi care, vrei nu vrei, sunt egale cu ale tale intr-o societate democratica.
  • -2 (12 voturi)    
   Vorbesti de orfelinatele (Marţi, 28 martie 2017, 13:36)

   Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui ignatzgoldstein

   si drepturile copiilor din tarile unde s-a legalizat casatoria? Ca asa pare. Ca acolo s-a legalizat casatoria si adoptia pentru ca e vai si amar de copiii din orfelinate. Un fel de "eliberam coruptii pentru ca nu mai e loc in inchisori".
   Inteleg ca ai facut tu o statistica: cate cupluri gay sunt, cate vor sa se casatoreasca, cate vor sa adopte si cati vor fi adoptati. Si ti-a dat tie la socoteala (nu te gandi la prostii) ca dispar toti copii (sau aproape toti) din orfelinatele romanesti.
  • -1 (11 voturi)    
   Sta este si dilema mea: orfelinatele (Marţi, 28 martie 2017, 13:36)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui ignatzgoldstein

   Asta este o dilema seriosa.
   Totusi, ce parere aveti de transgenderi? Barbosi in fuste si cu decolteuri. Aici nu prea am dileme.
   • -4 (16 voturi)    
    Urmeaza si ei (Marţi, 28 martie 2017, 13:55)

    Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Nu-ti fa probleme. Si se vor gasi si atunci aparatori care vor veni cu tot felul de idei. Sigur si cea cu orfelinatele. Ce parinte mai bun poate fi decat un transgender? Poate un gay.
   • +3 (9 voturi)    
    Well (Marţi, 28 martie 2017, 16:00)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Barbasi cu fuste ? Te referi la aia care vin de Craciun si Paste sa cerseasca din usa in usa cu un T in mana?
   • 0 (8 voturi)    
    O nebunie! (Marţi, 28 martie 2017, 18:55)

    cenzuratul [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    O sa atace si acolo propaganda, va veni "progresul" si in privinta lor. Vor cere acces pentru baietii transgender de la liceu in toalete si vestiarele fetelor, asa cum a facut Obama in SUA.

    Vor inventa pronume idioate in locul lui "el" si "ea", si vei fi obligat sa le folosesti cand vorbesti despre ei - asa cum au facut prin parti din Canada si SUA.

    Se va modifica Constitutia dupa acest referendum si va spune ca familie = femeie + barbat, iar propaganda va ataca ulterior zicand ca "femeie" din Constitutie nu se refera la sexul omului, nu se refera la cromozomii XX din fiecare celula a lui, ci se refera la "genul" ("gender") omului, cum se simte el, cum se identifica el singur.
  • -2 (12 voturi)    
   Dar de argumetul suprem ai uitat? (Marţi, 28 martie 2017, 16:41)

   Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui ignatzgoldstein

   Ala cu orfanul roman care o va duce super in familia lui Elton John comparat cu orfelinatul din Romania Asta e maxima, ma mir ca inca nu a scos-o nimeni la inaintare.
   • -1 (7 voturi)    
    dar de un copil care a fost adoptat (Marţi, 28 martie 2017, 21:40)

    un revolutionar [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

    de catre un duet homosexual si transformat in sclav sexual de ce nu spui nimic(caz care a facut vâlvă in presa straina)?Ca sa fii corect, spune si de copiii fericiti adoptati de cuplurile barbat +femeie. Heterosexualii au plusuri firesti și minusuri generalizate facute publice vehement, dar lgbt au plusuri mai multe in propaganda si o multime de minusuri bagate sub preș.
 • +3 (25 voturi)    
  hehe... (Marţi, 28 martie 2017, 13:01)

  liviu_ [utilizator]

  cred ca s-au prins si ei ca incalca drepturile omului (care apropos... sunt mai presus de cinstitutie)
 • +6 (14 voturi)    
  noul cod civil, art. 271 (Marţi, 28 martie 2017, 13:09)

  ignatzgoldstein [utilizator]

  noul cod civil, art. 271: "Căsătoria se încheie între bărbat şi femeie prin consimţământul personal şi liber al acestora." niciun partid s-ar gandi serios sa schimbe legea asta, ca sa nu fie stigmatizat ca "sorosist" sau "antiromanesc".
  deci, de ce atata tam-tam? B.O.R. are nevoie de PR, iar P$D isi asigura electoratul "traditionalist"
 • +7 (15 voturi)    
  Sa puna si o foto in constitutie, cu organele ca (Marţi, 28 martie 2017, 14:07)

  deval [utilizator]

  nu le va fi suficient nici asta ! In plus primarul ar putea verifica - constitutional-, inaintea casatoriei veridicitatea, oportunitatea sa nu apara naiba vre-un conflict constitutional caci, cum ar spune cel intors catre cele sfinte de cateva ore , dnul Nicolicea: "Dumnezeu e cu noi !"
 • +8 (12 voturi)    
  cascadorii rasului (Marţi, 28 martie 2017, 14:11)

  dan.c [utilizator]

  Asta e Parlamentul Romaniei. Pe urma se plang ca nu sunt respectati.
 • +3 (15 voturi)    
  cand o mananca undeva pe zambilica (Marţi, 28 martie 2017, 15:34)

  Razvan_M [utilizator]

  Sunt oameni care sufera de o defectiune si care vor sa fie legiferata ca normala aceasta defectiune.
  Deoarece o asociere formata din 2 sau mai multi homosexuali nu poate, natural, sa procreeze, iar definitia familiei se bazeaza tocmai pe acest lucru, asocierile homosexuale nu pot sa fie familie.

  Dorinta de a face dintr-o defectiune genetica sau psihica o stare de normalitate si de a impune aceasta stare cu forta duce la conflict. Nu intereseaza pe nimeni orientarile sexuale ale homosexualilor sau travestitilor - si nici stilul de imbracaminte - atata timp cat aceste orientari nu ajung in domeniul public. Nici chiar in domeniul public interesul nu este prea mare, atata timp cat nu se ajunge la reglementari legislative care creeaza artificial "minoritati discriminate".
  Evident, exista metode prin care se poate ajunge la "familii" homosexuale - unul dintre parteneri isi schimba sexul legal si devine doamna/domnul.

  PS.
  1. probabil ca urmeaza sa se ceara drepturi sexuale pentru cadavre, normalizarea zoofiliei, pedofiliei, dreptul legal de a fi sclavul cuiva, dreptul de a nu purta haine la locul de munca, dreptul de a beneficia de vizite conjugale de urgenta la locul de munca sau alte asemenea fantezii.
  2. discutiile cu extremistii LGBTQ etc. sunt complet lipsite de haz si o completa pierdere de vreme.
 • +2 (14 voturi)    
  de la un internaut (Marţi, 28 martie 2017, 16:12)

  Toni_Romania [utilizator]

  "Nu era deloc OK homosexualitatea in antichitate, chiar daca nu era interzisa in unele locuri. Casatorii gay nu au existat. Ce se intampla in Grecia antica era un fel de "indrumare pentru a deveni adult" (suna stupid, dar asta era). Relatiile homo erau de obicei intre un indrumator mai in varsta si un elev tanar. Dupa ce elevul implinea 17 ani (daca imi amintesc bine), astfel de relatii erau interzise.
  In Roma antica, relatiile homo erau de obicei intre o persoana importanta, bogata, care era partenerul activ, dominant, si una de categorie inferioara, partenerul pasiv. Sa fii homosexual pasiv era considerata o umilinta, o injosire. Homosexualii activi aveau de obicei si o relatie normala si erau casatoriti normal, heterosexual.
  Deci nici o legatura cu casatoria sau cu "iubirea" la care se face reclama in ziua de azi.
  Ambele civilizatii antice s-au prabusit, ca urmare a depravarii. In schimb, poporul care s-a condus dupa Biblie conduce lumea, cam in toate domeniile (din pacate si in rau, uneori)."
 • 0 (12 voturi)    
  ce-ar fi daca ? (Marţi, 28 martie 2017, 18:15)

  Francisc 1 [utilizator]

  si-ar vedea toti de viata lor si i-ar lasa si pe altii sa -si vada de vietile lor? vreti sa impuneti sarcini unor mame care au hotarat altfel, vreti sa " impuneti " ma intreb cum , orientari sexuale , voi nu aveti o viata a vostra cu problemele voastre , v-a atacat vreun homosexual v-a provocat cineva vreun avort?
  • 0 (12 voturi)    
   Da, chiar! (Marţi, 28 martie 2017, 19:03)

   cenzuratul [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   Ce-ar fi daca homosexualii si-ar vedea de viata lor privata si nu ar incerca sa fure conceptul de "familie" de la heterosexuali, ce-ar fi daca si-ar infiinta ei propria lor denumire pentru cuplul lor, ce-ar fi daca nu ar face parade in care sa-si expuna ostentativ intimitatile, in care sa-si exprime "mandria" (nonsens total; o data ne zic ca asa s-au nascut, apoi ca sunt mandrii; pai cum poate fi motiv de mandrie faptul ca te-ai nascut intr-un fel? care e meritul tau?)?
   • +3 (9 voturi)    
    nonsens total (Marţi, 28 martie 2017, 20:41)

    nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

    e afirmatia ta ca familia a fost inventata de heterosexuali. in rest, numa bine. bezna mintii...
 • -1 (3 voturi)    
  s-a schimbat paradigma (Marţi, 28 martie 2017, 18:30)

  ClaudiuApolodor [anonim]

  http://newsroom.unsw.edu.au/news/health/unsw-harvard-scientists-unveil-giant-leap-anti-ageing

  A aparut "lebada neagra". Ce nevoie mai avem sa ne inmultim?
 • -2 (4 voturi)    
  rog HN (Marţi, 28 martie 2017, 21:26)

  un revolutionar [utilizator]

  sa-mi respecte dreptul la libera exprimare pe care il am coform articolului nr. 30 din Constitutia Romaniei si sa mi se publice comentariile raspuns/completare la comentariul,,ce nu a dat euronews,, al lui Toni_Romania.
  Si inca o rugaminte de dragul transparentei 100% :imbunatatiti sistemul de contorizare al like-urilor/unlike-urilor, astfel incat sa fie vizibil nr +like, nr. total/-like.
  Daca un com are +1 și primeste -1 atunci +1 devine 0, iar in paranteza apare2(2voturi), fara sa se precizeze transparent cate - și + sunt.
  • +1 (3 voturi)    
   Putina matmatica nu ti-ar strica (Miercuri, 29 martie 2017, 8:54)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui un revolutionar

   Asa cum este, sistemul de + si - al HN iti permite sa deduci tot ce vrei tu.
   • -1 (1 vot)    
    de la deductie la transparenta (Miercuri, 29 martie 2017, 14:54)

    un revolutionar [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

    e cale lunga. Ex: ai avut la com. +2(2 voturi). Ai primit -1. Rez: +1(3voturi). Unde a disparut un +1, de a ramas doar +1?Unde-i transparenta cu + și -?
    De ce nu se procedeaza transparent. voturi +/voturi total/voturi -?Poate explica HN transparent cum sta treaba cu contorizarea ambigua.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by